ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців одразу на рік

Читати на RU

Європейський союз продовжив безкоштовний роумінг для громадян України ще на один рік. Як повідомили в Єврокомісії, відповідної домовленості досягли сім українських та 22 європейські мобільних операторів. Крім того, стало відомо, що Єврокомісія готується до інтеграції України в зону роумінгу ЄС.

  • Ще у квітні 2022 року європейські та українські оператори підписали заяву про наміри співпрацювати задля забезпечення безкоштовного роумінгу між Євросоюзом та Україною. Відтоді відповідна домовленість вже декілька разів продовжувалась, то на три місяці, то на пів року
  • Цього разу Єврокомісія повідомила, що безкоштовний роумінг для українців в країнах ЄС було продовжено одразу на 12 місяців. «Комісія сприяла досягненню угоди між 22 європейськими та сімома українськими операторами щодо продовження угоди, яка була вперше підписана у квітні 2022 року… …Доступні дзвінки дозволяють тим, хто шукає притулку в Європі, зв’язатися з родиною та друзями в Україні, і навпаки», — зазначили в Єврокомісії.
  • Крім того, Єврокомісія готується до інтеграції України в зону роумінгу ЄС, що забезпечить більш стабільне та довгострокове вирішення питання роумінгу. Як писав AIN.UA, про такі плани стало відомо ще у вересні 2022 року. Результатом інтеграції України в зону роумінгу ЄС має стати розповсюдження на абонентів українських операторів особливого режиму обслуговування в роумінгу, коли вони перебувають на території держав-членів ЄС.
  • «У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС прийняв пропозицію Комісії щодо приєднання України до правил ЄС про роумінг. Наступним кроком для України є повна адаптація законодавства до законодавства ЄС, а потім Рада Європейського Союзу ухвалить остаточне рішення», — пишуть в Єврокомісії. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук