Чат-бот Bard від Google офіційно запустився в Україні

Читати на RU

Експериментальний Google чат-бот Bard, який працює на базі LaMDА, отримав підтримку української мови та став офіційно доступним на території країни. Як повідомили в Google, разом з цим Bard отримав значне оновлення, що включає можливість використовувати зображення в запитах? розширення можливостей для експорту коду та інші удосконалення.

«Відсьогодні ви можете взаємодіяти з Bard понад 40 мовами, включно з українською,  арабською, китайською, німецькою та іспанською. Тепер ви також можете отримати доступ до Bard у багатьох місцях, зокрема у країнах Європи, включно з Україною», — розповіли в Google.

Чат-бот вже доступний в Україні за посиланням. Крім самого запуску в 40 країнах, компанія випустила оновлення, щоб результати запитів до Bard краще відповідали потребам користувачів:

  • Слухайте відповіді: Іноді почути щось уголос може допомогти вам підійти до своєї ідеї по-іншому. Тому від сьогодні ви можете почути відповіді від Bard. Це особливо корисно, якщо ви хочете почути правильну вимову слова або послухати вірш чи сценарій. Просто введіть запитання й оберіть іконку звуку, щоб послухати відповіді від Bard. Зараз ця функція доступна понад 40 мовами.
  • Зручне налаштування відповідей Bard: Тепер ви можете змінювати тон і стиль відповідей Bard на п’ять різних варіантів: простий, довгий, короткий, професійний або звичайний. Наприклад, ви можете попросити Bard допомогти вам скласти список пропозицій вінтажних крісел на ринку, а потім скоротити відповідь за допомогою списку, який випадає. Ця функція доступна англійською мовою та незабаром буде доступна і для нових мов.

Сьогодні також запускаються чотири нові функції Bard, що допоможуть ефективніше використовувати його в робочих задачах:

  • Закріплюйте та перейменовуйте розмови: Ми чули про ваше бажання мати можливість повертатись до питань, тому ми додаємо нові способи закріплювати та перейменовувати ваші розмови з Bard. Тепер, коли ви розпочинаєте розмову, ви бачитимете у бічній панелі опції закріплення, перейменування та вибору останніх розмов. Наприклад, якщо ви попросите Bard допомогти вам порівняти спортивні активності на свіжому повітрі влітку, ви можете переглянути ці поради пізніше. 
  • Більше можливостей для експорту коду: Ми продовжуємо спостерігати інтерес до використання Bard для програмування. Тож сьогодні ми додаємо нову функцію, яка дозволяє експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab).
  • Діліться відповідями з друзями: Ми також полегшили обмін частиною чи всім чатом Bard у вашій мережі. За допомогою посилань для спільного доступу ви можете ділитися своїми ідеями та творіннями з іншими. 
  • Використовуйте зображення у своїх запитах: Зображення є великою частиною того, як ми використовуємо нашу уяву. На I/O ми оголосили, що впроваджуємо можливості інструменту Google Об’єктив у Bard. Якщо вам потрібна додаткова інформація про зображення чи потрібне натхнення для написання тексту до зображення, наприклад, подяки за подарунок, тепер ви можете завантажити зображення разом із запитом, і Bard проаналізує фотографію, щоб допомогти. Ця функція тепер доступна англійською мовою, і незабаром ми розширимо її на нові мови.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук