За порновідео в Telegram суд забрав у жінки телефон та призначив 34 000 грн штрафу

Читати на RU

У лютому 2023 року жителька Полтавщини зняла на власний телефон еротичне відео, а потім відправила його контакту в Telegram. У липні 2023 року суд визнав це порушенням законодавства і присудив їй 34 000 грн штрафу, а телефон конфіскував. Про це йдеться у вироку Новосанжарського районного суду Полтавської області.

  • За даними судових документів, у лютому 2023 року користувачка зняла два відео з мастурбацією на смартфон у себе вдома.
  • А 19 лютого вислала два файли незнайомому їй користувачеві в Telegram, імовірно, за гроші, оскільки у вироку йдеться про пересилку файлів «з метою наживи». Суд провів експертизу і назвав файли такими, що «не відповідають моральним критеріям, ображають честь і гідність людини, спонукаючи негідні інстинкти та містять порнографічний зміст».
  • Такі дії жінки суд кваліфікував за ч. 2 ст. 301 КК України (виготовлення, зберігання з метою поширення відеопродукції порнографічного характеру).
  • Під час досудового розслідування користувачка визнала свою провину, суд призначив їй 34 000 грн штрафу та конфіскував її телефон Хіаоmі Readmi Note 10 S як знаряддя злочину.

Чому ми взагалі про це пишемо? Ці питання конкретно зараз — може і не на часі, але в Україні порнографічний та інтимний контент регулюють дуже застарілі норми. Навіть формулювання із судового вироку звучать дивно і архаїчно: «всупереч основним засадам суспільної моралі, системі етичних норм, правил поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість».

Як саме відео мастурбації порушує принципи справедливості або суспільної моралі, зрозуміти важко. В Україні уже кілька разів відбувались показові суди над вебкам-моделями. Водночас, лише одна із платформ з інтимним контентом, британська OnlyFans 2023 року сплатила в бюджет України $620 000 податку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук