MacPaw анонсувала створення нового підрозділу з кібербезпеки — Moonlock

Читати на RU

Компанія MacPaw 18 липня на спеціальній презентації представила новий напрям розвитку бізнесу — Moonlock: напрям, що відповідатиме за кібербезпеку користувачів Mac. Редактор AIN.UA подивився презентацію і коротко розповідає, чим займатиметься MacPaw.

Moonlock

Moonlock — це новий напрямок діяльності MacPaw, завданням якого буде розробка продуктів для посилення кібербезпеки користувачів Mac. 

Moonlock-2

Для створення нових продуктів та рішень MacPaw запустила Moonlock Lab. Команда спеціалістів займатиметься дослідженням існуючих загроз та створюватиме для їх нейтралізації рішення. В MacPaw не стали багато розповідати про Moonlock Lab, а одразу показали свій перший готовий продукт.

Він отримав назву Moonlock Engine. Це нова технологія пошуку зловмисного програмного забезпечення, яку одразу інтегрували у найпопулярнішу програму компанії — CleanMyMac X.

Moonlock-1

Тепер модуль для виявлення вразливостей — Знешкоджувач загроз —  працює на базі Moonlock Engine. Оновленя доступне з цього моменту, безкоштовно.

Що змінилося:

  • Сканування шкідливих програм працює вдвічі швидше;
  • Сканування охоплює додаткові місця, такі як зовнішні диски, вкладення електронної пошти, архіви та розширення браузера;
  • Користувачі можуть налаштувати перевірку на вразливості відповідно до своїх потреб, віддаючи перевагу або швидкості, або ретельності сканування.

Чому взялись за новий напрямок?

Левову частку презентації спікери пояснювали, чому MacPaw взялась за роботу у новому напрямку. Якщо коротко: багато років сама ж Apple поширювала тезу, що на Mac не буває вірусів. Це давно вже не так і загроз вистачає в тому числі на macOS.

Якщо не коротко, то у MacPaw спираються на дослідження Mac Security Survey 2023.

  • Приблизно 57% користувачів Mac не впевнені, що на операційній системі macOS існують загрози, або переконані, що шкідливих програм немає взагалі.
  • Також кожен третій користувач Mac вважає, що його дані не цікаві кіберзлочинцям.
  • При цьому понад 50% користувачів Mac стикалися зі шкідливими програмами, зламами облікових записів та шахрайством особисто, або серед знайомих чи колег.

В MacPaw стверджують, що мають необхідну експертизу роботи з операційною системою macOS  і знання того, як зловмисне програмне забезпечення вражає цю систему. Тому інженери та спеціалісти з кібербезпеки у новому підрозділі Moonloсk будуть розробляти продукти з фокусом на безпеці Mac-користувачів.

Чому це цікаво?

Для MacPaw, яка найбільше відома своїми продуктами CleanMyMac X та Gemini, це вже другий великий напрям роботи. Кілька років тому компанія представила Setapp, який виступає конкурентом Mac App Store. Проект Moonlock, судячи з усього, підважує експертизу Apple та вказує на недоліки у системі безпеки macOS, які українська компанія планує виправити.

Окрім того, з презентації стало відомо, що MacPaw значно виросла: сьогодні у команді більше 500 людей.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук