Легендарний хакер Кевін Митник помер у віці 59 років

Читати на RU

Відомий американський хакер Кевін Митник, який впродовж дев’яностих років став легендою в галузі комп’ютерної безпеки, помер у віці 59 років. Як повідомляє The New York Times, хакер помер від раку підшлункової залози.

Джерело: Kevin Mitnick
  • Кевін Девід Митник народився у 1963 році в Лос-Анджелесі, Каліфорнія, США. Змалку він виявив неймовірний інтерес до комп’ютерів і технологій. Пізніше захоплення вилилось у інтерес до хакерства та злому систем.
  • Кевін став хакером і був причетним до різноманітних інцидентів вторгнення в комп’ютерні мережі великих корпорацій та урядових установ. Він став відомий своїм унікальним підходом до зламу систем, використовуючи соціальний інжиніринг, маніпуляції та знання про системи безпеки.
  • В 1995 році слідчі назвали його «найбільш розшукуваним» комп’ютерним хакером у світі. У тому ж 1995, після понад дворічного розшуку, Митника затримало ФБР і звинуватило у вторгненні до різних комп’ютерних систем та комп’ютерному шахрайстві.
  • Він був засуджений до 5 років позбавлення волі. Після звільнення Кевін Митник змінив своє життя і кар’єру. Він почав співпрацювати із різними компаніями та урядовими установами як консультант з комп’ютерної безпеки. Його здібності та знання допомогли йому здобути повагу в галузі та зробити з нього відомого експерта з кібербезпеки.
  • Кевін Митник також став автором та спікером, що допомогло популяризувати знання про комп’ютерну безпеку та важливість захисту інформації. Він допомагав компаніям і урядовим установам покращити їхні системи захисту та уникати кібератак.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук