Horizon Capital та IFC інвестували в українську Miratech

Інвестиційна компанія Horizon Capital та International Finance Corporation (IFC) профінансували українську компанію Miratech. Про це AIN.UA розповіли учасники раунду.

Команда Miratech під час запуску офісу в Торонто, фото надане компанією
  • Сторони не розкривають умови нового інвестиційного раунду, а також оцінку, з якою Miratech залучив інвестиції. Відомо лише, що IFC виступив лід-інвестором.
  • Про розмір свої інвестиції вказав лише IFC — вона складає $5 млн. Відомо, що частина Horizon Capital менше, але наскільки — у фонді не кажуть.
  • Минулий інвестиційний раунд Miratech провела рік тому. У квітні 2022 року компанія залучала інвестиції від Horizon Capital. Тоді угоду провів фонд Emerging Europe Growth Fund III, середній чек якого, як правило, складає $5-20 млн на компанію.
  • Ця інвестиція є частиною програми Economic Resilience Action (ERA) від IFC з інвестування $2 млрд задля того, щоб зберегти економічну активність та робочі місця посеред кризи, викликаної російським вторгненням в Україну.

IFC — важливий для України інвестор, а сама інвестиція в Miratech — нетипова, оскільки є однією з перших саме в IT. IFC є підрозділом групи Світового банку. Фонд займається інвестиціями у приватні сектори ринків, що формуються. Що цікаво, у вересні 2022 року IFC оголосив про $30 млн інвестицій до Horizon Capital, а у квітні — додаткові $30 млн для підтримки хайтек-сектору в Україні та Молдові під час кризи, IFC є одним з найбільших інвесторів в Horizon Capital.

  • У IFC відзначають, що українська IT-індустрія продемонструвала визначне зростання навіть за складних умов, створивши 180 000 робочих місць у період з 2017 по 2022 рік. Щоб зберегти цей позитивний рух, галузь потребує кращого доступу до капіталу, саме тому IFC планує підтримувати український приватний сектор, зокрема, у галузях сільського господарства, технологій та критичної інфраструктури.

Чому IFC та Horizon Capital інвестують в Miratech? За словами інвесторів, Miratech знайшла свою нішу, на якій сфокусувалась і активно нарощує експертизу саме в ній. Це дозволяє розширювати список клієнтів та, відповідно, зростати. Сама ж компанія при цьому не є типовим аутсорсом, стверджують інвестори.

Як компанія використає інвестиції

  • Miratech планує витратити ці інвестиції на масштабування, зміцнення позиції на ринку, а також на розширення команди, зокрема, в Україні.

CEO компанії Валерій Куций сповнений ентузіазму з приводу угоди: «Ми шукаємо партнерства з організаціями, що поділяють наші цілі та пріоритети. Поєднуючи зусилля, ми прискоримо зростання, стимулюємо інновації та долучимося до майбутнього України».

  • Miratech — це одна із найстаріших українських сервісних ІТ-компаній, заснована 1989 року. Головний офіс компанії розміщений у Нью-Йорку, США. Компанія має центри розробки також у Польщі, Словаччині, а 2022 року також відкрила представництва у Канаді та Індії.
  • Наразі компанія налічує більше 700 співробітників. У компанії існує культура RemoteForever: працівникі мають можливість постійно працювати у віддаленому форматі. Це дозволило їй сформувати пул талантів в 25 країнах світу.
  • Серед клієнтів Miratech — світові бренди зі списку Fortune 500, а також компанії з секторів фінансів, охорони здоровʼя, технологій, кредитні, урядові та телекомунікаційні компанії: AT&T, IBM, Verizon та інші.
  • В Україні залишається близько половини співробітників компанії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук