Працювати на п’ятьох роботах, щоб отримувати $1,2 млн: історія IT-спеціаліста

1

Анонімний користувач з Reddit поділився досвідом про те, як почав працювати на п’ятьох роботах, щоб перейти від зарплати $16 за годину до $1,2 млн на рік. Його історію переповіли в Overemployed, а AIN.UA публікує скорочений переклад.

  • Я зараз в IT, з нішовою посадою, яку всі зараз хочуть. У мене п’ять футлайм-робот, чотири з яких — у компаніях зі списку Fortune 500. Якщо мені вдасться працювати на усіх п’ятьох роботах, я зароблю $1,2 млн на рік. Щоб додати контексту, у 2016 році я заробляв $16 на годину. Я все ще не можу повірити до кінця у ті суми грошей, які падають мені на рахунок.
  • На початку 2021 року я отримав нову роботу із зарплатою $170 000 на рік, тобто на $70 000 більше, ніж я отримував на попередній. Це відбулося зокрема завдяки тому, що я поговорив із колишніми співробітниками звідти, отримав інсайди і зміг ефективно провести переговори у процесі найму.
  • Коли я облаштувався у новій ролі, почав замислюватися про другу роботу, адже більшу частину робочого дня я грав в ігри, а решту проводив на зустрічах, яким майже не приділяв уваги. Від початку роботи у січні 2021 року всього я пропрацював, може, годин 15.
  • У квітні я завантажив своє резюме на Dice і влаштувався на другу роботу із оплатою $82 на годину. Значну частину другої роботи складали мітинги, по чотири години щодня, тож я почав шукати третю роботу, і знайшов її за $90 на годину.
  • Весь час я також брав участь у співбесідах, постійно завищуючи свої зарплатні очікування у сподіванні, що хтось на це поведеться. Я також сказав своєму менеджеру на другій роботі, що мітинги марнують мій час, і їхній загальний час скоротився до 45 хвилин на тиждень.
  • На роботі номер 3 кількість мітингів також була невелика: можливо, 1,5 години на тиждень і п’ять годин реальної роботи.
  • Я продовжував проходити співбесіди, озвучуючи зарплатні очікування на рівні $95 на годину. І під час обговорення моєї четвертої роботи ще завищив їх, до $105: спочатку вони відмовили, говорячи, що можуть запропонувати максимум $100, але зрештою піддалися.
  • Я думав, що на цій роботі довго не протримаюсь, адже це була дуже престижна компанія, а моя посада означала постійно бути у фокусі уваги. Виявилось, що від початку роботи я майже нічого не робив. За $4,200 на тиждень я маю ходити на стендап-мітинги щоранку, і в цілому четверта робота виявилась ще більш ненапряжною, аніж моя робота номер 1.
  • Тож я розпочав працювати і на п’ятій роботі. Спочатку я погодився на $115 на годину, потім просив $127 і ми зійшлися на $120.
  • Що допомогло мені отримати усі ці офери:
    • Не боятись. Щойно ви отримуєте другу роботу, страх бути звільненим різко падає, ви більше можете не хвилюватись, що про вас думає бос або що ви десь проспали або когось розлютили.
    • Бути готовим говорити з позиції сили, наприклад: «Не зможу бути на цій зустрічі» або ж «Ця зустріч просто змарнує мій час». Люди зазвичай не готові розхитувати човна. Коли я говорив, що не можу бути присутнім, або просив посунути мітинг, я зазвичай отримував нуль спротиву.
    • Правильно проводити перемовини. У рекрутерів завжди є певна цифра, на яку вони готові підвищити офер. Якщо вони не пропонують на $10-15 більше, ніж ви зараз отримуєте, відмовляйте.

Завдяки усьому цьому я купив другий дім, виплатив усі борги, і маю достатньо грошей на ремонт обох будинків. Також планую переїхати у штат із теплішим кліматом. Мені 35. У мене нарешті є враження, що весь світ лежить переді мною.

Від редакції: Цю історію користувач оповів 2022 року, станом на зараз у хайтек-індустрії змінилося ставлення до кадрів через кризу, отримати офер стало складніше навіть із красивим резюме.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • – лікарю, я можу з жінкою лише раз на місяць
    – ну так що ви хочете, вам 85
    – а мій сусід каже що може через день
    – ну так і ви кажіть… хто вам заважає..

Пошук