Liki24.com запускає стартап Nasnaga. Це сервіс турботи про здоровʼя з персональним коучем

2
Читати на RU

Український сервіс доставки медикаментів Liki24.com запускає новий проект Nasnaga. Сервіс доступний для користувачів з України, Великої Британії, Польщі та інших країн ЄС українською та англійськими мовами. AIN.UA розповідає, як працює сервіс, який вже доступний для тестування.

Що таке Nasnaga

  • Nasnaga організовує персоналізовані і регулярні чекапи та поєднує користувачів з хелс-коучами та іншими професіоналами зі сфери здоров’я та спорту.
  • Основними співзасновниками проекту є співзасновник Liki24.com Антон Авринський, співзасновник Lab24 і TerraLab Володимир Нерубенко та підприємець Іван Ляшенко (Genesis, McKinsey).

«Наша мета полягає в тому щоб допомогти людям жити довше і почуватися краще. Багато моїх знайомих хочуть робити регулярні чекапи, але не роблять, тому що немає розуміння, які аналізи і з якою періодичністю варто здавати, як інтерпретувати результати. Своєчасне виявлення відхилень допомагає вчасно звернутися до лікаря і знизити ризики», — говорить Антон.

«Ми звикли, що лікарі лікують вже хворих, і це їх основна задача. Проте набагато простіше та дешевше залишатись здоровим, а не лікуватись. До того ж здоровий стиль життя ще й збільшує продуктивність та дозволяє жити на повну. Саме для цього ми і створюємо Nasnaga», — говорить Володимир.

«Ми виконуємо дві основні задачі. Перша – «вимірювання», тобто системний моніторинг стану організму через персоналізований набір лабораторних тестів. Це допомагає об’єктивно оцінювати стан організму, відслідковувати зміни, та вчасно реагувати на ризики. Друга задача – це «тюнінг», тобто покращення рівня енергії, самопочуття, та фізичної форми через роботу з хелс-коучем, нутріціологом, та/або спортивним тренером», — пояснює Іван.

  • Нагадаємо, Liki24.com – український сервіс для пошуку медикаментів в аптеках, порівняння цін, замовлення та доставки. Liki24.com має вже понад 1,7 мільйона клієнтів в Україні, Румунії та Італії, а сайти і додатки сервісу щодня відвідують понад 100 000 користувачів.

Як працює Nasnaga

  • Nasnaga працює на основі шестимісячних циклів. Кожен цикл складається з основних трьох блоків – Діагностика, Відновлення, Трансформація. На кожному етапі клієнта супроводжує хелс-коуч (спеціаліст з превентивної медицини та довголіття).
    • Блок «Діагностика» включає в себе персоналізований лабораторний чекап і заключення лікаря лабораторної медицини. По результатах діагностики, хелс-коуч готує і презентує клієнту персональний план здоров’я на наступні півроку.
    • Блок «Відновлення» полягає в тому щоб відновити дефіцити нутрієнтів, вітамінів, мікро- та макро- елементів за допомогою коригування раціону харчування та персоналізованого набору суплементів. Якщо клієнт не має яскраво виражених дефіцитів, на цьому етапі ми відновлюємо баланс харчування і пропонуємо сезонний прийом вітамінів підібраних на основі результатів аналізів. 
    • Блок Трансформація включає в себе пропрацювання рекомендацій з персонального плану здоров’я щодо звичок та способу життя, а також пропрацювання додаткових індивідуальних запитів клієнта. Наприклад: підтримка підготовки до спортивних змагань, корекція фігури (схуднення, бодібілдинг), налагодження режиму сну, тощо.
  • Після проходження шестимісячного циклу, починається новий цикл, який включає ті самі блоки, але ці блоки вже мають нове наповнення, відповідне до динаміки показників в аналізах і стану організму, цілей та обставин людини.

«Для мене основним інсайтом стало те, що певні психо-емоційні стани, як наприклад, апатія, варіабельність мотивації, відсутність бадьорості зранку, важкість з засинанням вночі, нестабільність настрою, та інші «незрозумілі тонкі речі» – часто можуть бути пов’язані з дефіцитом певних нутрієнтів або порушеннями циркадного ритму або дисбалансом гормонів спричиненим певними звичками. Тобто ці системи певною мірою є зрозумілими, їх можна вимірювати і на них можна впливати, і відповідно, корегувати», – говорить Іван.

100 бета-користувачів

Як розповіли в стартапі, команда вже отримала позитивний зворотній зв’язок від перших користувачів. Наразі сервіс знаходиться у режимі бета-тестування, проте його вже встигли спробувати більше 100 користувачів. Серед них є індивідуальні користувачі та компанії, які підключають до сервісу співробітників. Іноді компанії пропонують співробітникам сервіс Nasnaga по моделі співоплати.

Найчастіші цілі, які вказують клієнти:

  • збільшення рівня енергії, бадьорості, продуктивності, фокусу в роботі;
  • моніторинг та покращення стану організму перед плануванням вагітності (на додачу до роботи з фаховим лікарем);
  • посилення організму в період сезонних захворювань;
  • корекція надлишкової ваги;
  • підтримка в спорті (бодібілдинг, тріатлон, марафон, плавання);
  • системний моніторинг стану організму себе та близьких.

Інформації щодо вартості сервісу наразі немає, відомо, що ціна залежатиме від обраного пакету та стартуватиме від $49 на місяць. Зараз Nasnaga – на етапі посилення операційних процесів та підготовки до масштабування. Команда запрошує зацікавлені компанії та користувачів до бета-тестування сервісу на спеціальних умовах. Для цього потрібно залишити заявку на сайті nasnaga.io.

В запуск проекту, як повідомляє Forbes, інвестували $100 000.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук