Усі постять селфі у стилі Барбі, згенеровані ШІ-сервісом. Які ризики

Читати на RU

На тлі обговорень фільму «Барбі» Грети Гервіг в українському Facebook та Twitter завірусився сервіс на основі штучного інтелекту, який перетворює селфі на зображення користувача в стилі ляльки Барбі або Кена. AIN.UA розповідає, чому із його використанням пов’язані певні ризики.

  • Сервіс називається Bairbe.me, він пропонує користувачам завантажити своє фото у фас, обрати колір волосся та шкіри, вказати свою пошту та згенерувати селфі у стилі Барбі або Кена.
Cкріншот із сайта Bairbe.me
  • Пошту сервіс просить начебто для того, щоб надіслати результати. Але це — не перший сервіс, що використовує хайпову тематику і генерить милі ШІ-аватарки: багато таких сервісів дають скачати зображення просто із сайта. Як мінімум, сервіс може збирати пошти для подальших розсилок та маркетингових кампаній, у гірших випадках — продасть базу пошт комусь іще.
  • Це не офіційний AI від Barbie та Mattel (компанії-виробника), а приватна ініціатива.
  • Розробник сервісу — компанія Rvnway, що займається брендінгом та дизайном, із офісами у Нью-Йорку та Сіетлі. Але користувачі знайшли у Linkedin принаймні одного продуктового дизайнера компанії — Анну Старікову — з росії.
  • Розробники в умовах користування сервісом пишуть про те, що права на згенерований користувачами контент їм не належать, але водночас і говорять про те, що можуть використовувати згенеровані зображення для покращення своїх продуктів та сервісів (для прикладу, для покращення роботи ML-моделей).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук