Найчастіше – в роботі. AIN.UA запитав, як часто, які і для чого читачі використовують AI

AI сервісів стало дуже багато, вони всюди і, здається, можуть робити ледь не все. Редакції AIN.UA стало цікаво, чи стали вони частиною рутини, роботи чи навчання читачів. Провели відповідне опитування. Воно, зокрема, показало, що на постійній основі АІ використовують 90,5% респондентів. Публікуємо найцікавіші відповіді.

Зображення в матеріалі: AIN.UA

Як показало опитування, серед читачів, які часто звертаються до АІ-сервісів, найрозповсюдженішою сферою застосування є робота. Так, штучний інтелект допомагає писати листи, тексти, консультує в налаштуванні рекламних кампаній, шукає інформацію, що стосується програмування, та безпосередньо пише частину коду.

«Якщо в мене є комплексний запит, то я використаю AI. Наприклад, в мене є проблема в коді, я більш-менш можу сформувати, що саме не працює. Але запит буде дуже специфічним і Google найімовірніше буде видавати результати на тему навколо мого запиту. Мовні моделі можуть розуміючи мій запит, шукати саме ту інформацію, яка потрібна одразу».

«Допомагає швидше впоратись з деякою роботою + генерувати графіку для проектів».

«Перевіряє текст на помилки. Допомагає розібратися з незнайомим фреймфорком/бібліотекою. Можна запитати ідеї, з якими легше вирішити якісь задачі (в програмуванні)».

«Найбільше використовую, як асистента, який допомагає відповідати на мейли та іншу комунікацію, от як «copilot» в написанні типового коду. Наприклад парсинг і форматування Date і подібні задачі».

Крім цього, АІ використовують для вирішення щоденних задач, а також у навчанні. Серед відповідей респондентів згадуються такі варіанти застосування, як написання рефератів і курсових, вивчення мови, планування дня, підбір догляду за шкірою обличчя, здорового раціону, та навіть подарунків.

«Допомагає обирати подарунки, радить що приготувати, почитати, подивитись».

«Частиною життя не став, але для робочих завдань використовую регулярно. Тепер якщо необхідно знайти якусь інформацію з першу використовую AI».

«На запит щодо плавного переходу на здорове харчування, АІ прописав мені раціон на тиждень. Продукти звичайні, страви в приготуванні не важкі. Реально класно, що не довелося перечитати половину Google-сторінок. Легкі вправи для зменшення болі в спині також розписав».

Найпопулярнішим інструментом, що не дивно, респонденти визначили Chat GPT. На другому місці – Bard та Midjourney. Серед інших: Сapilot, Bing, Fireflies, Stable Diffusion, Perplexity.

«Я більше не витрачаю свій ресурс на створення планів проєктів та задач ні на роботі, ні у повсякденному житті. AI прекрасно формують і пріоретизують задачі. Від флоу створення рекламної кампанії до наведення порядку вдома. Наразі Bard мені дуже допомагає дослідженнями для маркетингової стратегії, а саме пошуком та систематизацією статистики і джерел».

«Допомагає генерувати теми для корпоративного блогу та писати листи».

«Редагування текстів, зокрема підбір заголовків».

Допомагає в брейнштормі, виконувати рутинні задачі, писати чернетки мейлів, повідомлень».

З проведеного опитування також видно, що респонденти, здебільшого, не розділяють думку щодо цілковитої заміни людини штучним інтелектом. 89,2% опитаних не бояться, що АІ забере їх роботу.

Нагадаємо, раніше AIN.UA розповідав про Aixploria — каталог популярних AI-інструментів, що допомагає юзерам знайти потрібний онлайн-інструмент під власний запит:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук