Rentberry залучив $15 млн на краудфандингу. Наступна ціль — $30 млн з оцінкою в $100 млн

Читати на RU

Заснований українцями стартап Rentberry, який працює на ринку нерухомості в США та низці інших країн, у 2022 році залучив більше $15 млн від 9000+ інвесторів. Про це редактору AIN.UA стало відомо з власних джерел, а співзасновник компанії Олексій Любінський підтвердив інформацію.

Ці кошти Rentberry залучила через краудфандинг на таких платформах, як StartEngine, WeFunder and Republic. Восени 2023-го компанія має на меті провести ще один краундфандинговий раунд на суму $30 млн з оцінкою в $100 млн.

«Ми використали наше «ноу-хау», щоб залучити капітал через контакти з інвесторами, які у нас є. Ми також допомогли низці українських компаній залучити капітал, таким як Sirocco Energy, SolarGaps та багатьом іншим. Тому, якщо хтось із стартапів читає цей текст і зацікавлений у залученні понад $1 млн, можете зв’язатися зі мною напряму», – прокоментував Любінський.

Що таке Rentberry

  • Rentberry – український стартап у галузі нерухомості. Спочатку запускався на ринку в США, проте надалі сервіс масштабували також на Європу та Азію.
  • Це платформа для довгострокової оренди житла, яка переводить усі процеси – перегляд квартири, підписання договорів та щомісячні платежі – в онлайн. Фішка Rentberry у тому, що на сайті можна пропонувати свою ціну за квартиру, буквально перетворюючи процес здачі-оренди на аукціон.
  • Rentberry заснували українці Олексій Любинський, Лілія Остапчук, Олександр Котовсков та Денис Голубовський. Розробка продукту зосереджена в Києві. Наразі українська команда налічує 30 людей.
  • Раніше Rentberry вже залучала капітал через краудфандинг. У 2020 році компанія отримала $2,3 млн інвестицій на майданчику WeFunder від більш ніж 2000 приватних інвесторів в рамках третього інвестиційного раунду компанії. Загалом Rentberry тоді залучив $4,5 млн. Решту коштів надали фонд Angel Investors Marlborough, партнер компанії McKinsey & Company Срікант Інампуді, а також CEO Invesque Скот Вайт.

Як справи з бізнесом у Rentberry

За словами Любінського, за останні роки компанія сильно зросла.

  • Наразі Rentberry оперує у більш ніж 100 країнах (станом на 2020 рік їх було 40) та має 3 млн активних користувачів щомісяця.
  • На платформі розміщують більш ніж 9 млн пропозицій від орендарів щодня.
  • Окрім того, компанія має більше 60 партнерів на ринку нерухомості, серед яких такий гігант як Expedia Group.

«В 2022 році Rentberry отримав 39 мільйонів переглядів сторінок і обробив майже півмільйона заявок на оренду. Крім того, наш дохід зріс майже на 200%», – розповів співзасновник компанії.

  • Також Rentberry увійшла до топ-20 кращих proptech-компаній 2022 року за версією PropTech Outlook. Нагорода присуджується компаніям, які є лідерами в наданні проптехнічних рішень і трансформації бізнесу.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук