Fintech Farm Дубілета скоротила близько 20% команди. Деталі

Британська компанія Fintech Farm, заснована Дмитром Дубілетом, Олександром Вітязєм та Миколою Безкровним, скоротила частину команди. Про це написав канал Підслухано в IT, ці дані AIN.UA підтвердив сам Дмитро Дубілет і пояснив причину скорочення.

  • Звільнено було 28 людей з команди.
  • До скорочень в компанії працювало приблизно 150 співробітників, тобто, під час скорочень з неї звільнили приблизно одну п’яту команди.

«Нам довелося попрощатися із 28 співробітниками. Останні два роки у нас відбувалося стрімке зростання бізнесу. Але зараз ми дійшли висновку, що нам потрібно трохи скоротити витрати, щоб не перейматися станом світової економіки та термінами підняття наступного раунду. А так ми можемо не переживати, піднімемо наступний раунд через рік або через два», — розповів Дубілет про причини такого рішення редактору AIN.UA.

  • Також, за його словами, це скорочення майже не позначиться на продуктивності компанії, вона планує виходити на нові ринки та наймати співробітників у команду.
  • Нагадаємо, у квітні 2023 року Fintech Farm закрила раунд B на $22 млн. Лід-інвестором раунду виступив фонд Nordstar, а сам раунд є комбінацією еквіті та convertible loan. 
  • Fintech Farm заснована трьома українцями Дмитром Дубілетом, Олександром Вітязєм та Миколою Безкровним у 2020 році. Це — платформа для запуску необанків у партнерстві з традиційними банками по всьому світі. Першим проектом Fintech Farm став Leobank, який компанія запустила в Азербайджані з місцевим банком Unibank. Сьогодні цей проект має майже 1 млн активних клієнтів та вже вийшов у прибуток.
  • Дмитро Дублет та Олег Гороховський (а також ще кілька співзасновників) разом запускали Fintech Band і monobank. Згодом Дубілет вийшов із команди Fintech Band та із складу її акціонерів. Fintech Farm — один із його нових проектів.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук