IT-спеціалісту з Дніпра, який коригував удари росії по місту, присудили 15 років

Читати на RU

У січні 2023 року Служба безпеки України (СБУ) оголосила про затримання агентурної мережі, яка допомагала росіянам наводити ракетні удари по Дніпру. Одному з учасників цієї мережі, IT-спеціалісту з Дніпра, суд нещодавно виніс вирок: 15 років ув’язнення. Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

  • 20 січня 2023 року Служба безпеки України (СБУ) затримала кількох людей, які співпрацювали з росіянами, допомагаючи наводити ракетні удари по Дніпру. Внаслідок одного із російських ударів по житловому будинку 14 січня 2023 року померло 45 людей, серед них п’ятеро дітей.
  • За даними AIN.UA, один із затриманих був IT-cпеціалістом, співробітником однієї з великих українських IT-компаній (детальніше про це повідомляли раніше).
  • Зараз, за публічним обвинуваченням Дніпропетровської обласної прокуратури та матеріалами СБУ, суд визнав його винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначили покарання: 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
  • Він діяв у мережі головного управління генштабу зс рф (більш відомого як гру), у січні 2023 року його затримали разом зі спільниками (вони входили до групи осіб, чиї дії курував лідер проросійської радикальної громадської організації SERB. Вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. А також передавали агресору локації цивільної інфраструктури та об’єктів життєзабезпечення, зокрема енергогенеруючих підприємств області.
  • За даними СБУ, він спостерігав за роботою українського ППО та передавав ці дані російській розвідці. Отримані дані окупанти використовували для підготовки повітряних ударів по регіону із застосуванням балістичних або крилатих ракет, а також дронів-камікадзе типу Shahed.
  • Щодо інших учасників слідство триває, вони залишаються під вартою без права внесення застави.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук