Neuralink Ілона Маска залучила $280 млн. Попередня оцінка — $5 млрд

Читати на RU

Стартап Neuralink Ілона Маска, що займається розробкою мозкових чіпів, залучив $280 млн у черговому раунді фінансування, який очолив Founders Fund Пітера Тіля. Як повідомляє Reuters, раунд було проведено всього через кілька місяців після схвалення першого клінічного випробування чіпів Neuralink на людях.

  • 7 серпня стартап Ілона Маска Neuralink, що займається розробкою мозкових чіпів, залучив $280 млн у черговому раунді фінансування. Раунд очолив Founders Fund Пітера Тіля.
  • Компанія не розкрила оцінку, за якою були залучені кошти. Проте у червні агентство Reuters повідомило, що компанію оцінили приблизно в $5 млрд після останніх приватних торгів акціями.
  • Минулого року співробітники Neuralink повідомили Reuters, що компанія поспішала та зривала операції на мавпах, свинях і вівцях, що призводило до більшої кількості смертей тварин, ніж було необхідно.
  • Це стало наслідком того, що Маск тиснув на персонал, щоб отримати схвалення FDA (Управління з контролю за продуктами й ліками) для початку дослідів на людях.
  • В травні 2023 Neuralink таки повідомила про отримання дозволу FDA. Це означає, що вже найближчим часом перші добровольці зможуть отримати імплантований в їх мозок чип, який серед іншого, може дозволити пацієнтам із важким паралічем відновити здатність спілкуватися.

Чом займається Neuralink?

Джерело: Neuralink
  • Neuralink створює мозковий імплантат під назвою Link, мета якого — допомогти пацієнтам із важким паралічем контролювати зовнішні технології, використовуючи лише нейронні сигнали. Це означає, що пацієнти з важкими дегенеративними захворюваннями, можуть зрештою відновити свою здатність спілкуватися з близькими, переміщаючи курсори та друкуючи тест силою думки.
  • Neuralink є частиною нової  індустрії інтерфейсу мозок-комп’ютер, (або brain-computer interface, BCI). BCI — це система, яка розшифровує сигнали мозку та перетворює їх у команди для зовнішніх технологій. Вчені десятиліттями вивчали технологію BCI, кілька компаній вже навіть розробили перспективні системи, які вони сподіваються вивести на ринок. 
  • Крім допомоги пацієнтам з паралічем, експерти вважають, що BCI колись можуть допомогти лікувати такі хвороби, як сліпота та психічні захворювання. Маск висловив намір Neuralink вивчити ці майбутні випадки використання, а також потенційні застосування для здорових людей.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук