Revolut вимагає в українців, що проживають в Європі, документи на право проживання

Віртуальні банківські картки Revolut перестали бути доступними для українських переселенців у ЄС, помітили користувачі сервісу. Як повідомляє The Village, для доступу до сервісу клієнти-українці повинні підтверджувати своє право на проживання в ЄС.

Як вже писав AIN.UA, ще в червні 2023 року банк почав перевіряти відповідність документів та просити своїх клієнтів повторно підтвердити право жити в Європі, проте тоді проблеми торкнулися насамперед росіян.

Чому в Українців почалися проблеми?

Revolut зробила картки доступними для українських переселенців у березні 2022 року. Тоді скасували вимогу про підтвердження права на проживання, яке зазвичай потрібне для відкриття рахунку електронних грошей в ЄС. 

Тепер компанія оновила вимоги реєстрації, тепер нові клієнти-українці повинні підтверджувати своє право на проживання в ЄС, щоб отримати віртуальну картку. За допомогою цих карток українці, які виїхали до країн Європи, могли розраховуватися в локальній валюті або знімати готівку, зв’язавши програму з українським банківським рахунком.

Нові вимоги не вплинуть на українських клієнтів, які вже користуються картками, кажуть у Revolut. За інформацією компанії, таких користувачів понад 500 000.

Чому це важливо?

В червні 2023 року банк почав перевіряти відповідність документів та просити своїх клієнтів повторно підтвердити право жити в Європі, проте тоді проблеми торкнулися насамперед росіян.

Тоді представник Revolut Педді Кроулі підтвердив, що банк справді посилив формальні вимоги до росіян. На питання, чи поширюється такий підхід на громадян інших країн, які проживають в ЄС, Кроулі відповів, що обмеження стосуються саме росіян та білорусів та діють на всій території присутності банку. Проте, як бачимо, українців теж торкнулися нові правила компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук