IT-спеціаліст попросив підвищити зарплату, щоб більше донатити. І отримав +15%

Читати на RU

Український IT-спеціаліст Олег (ім’я змінено) з Черкас звернувся до роботодавця із запитом на підвищення заробітної плати. Мотивував цей запит тим, що хоче більше грошей донатити на армію. Роботодавець погодився і підвищив йому зарплату на 15%. Олег розповів деталі історії AIN.UA.

  • Олег як Senior Software Engineer працює на невеликий іноземний продукт. Ще на початку літа 2022 року намагався долучити іноземних колег та керівництво до допомоги Україні, але не вийшло. За його словами, не тому, що вони не підтримують Україну, але через те, що не розуміють, як можна «просто скидати гроші людям».
  • Тому Олег вирішив поговорити із керівництвом і попросити підвищення до зарплати, яке зможе донатити на збори. Така схема була їм зрозуміла, тож розробник отримав +15% до зарплати.
  • За його словами, в першу чергу намагається допомагати грошима друзям, які воюють. Також донатить на благодійні фонди, які допомагають місцевим підрозділам та бійцям, просто скидає на «монобанки» людям, яким довіряє. На питання про те, який відсоток від доходу зараз донатить і чи відмовляється від якихось покупок на користь зборів, відповідає так:

«Не рахую скинуті суми, кидаю по потребах. Не можу сказати що відмовлявся від чогось необхідного, просто є розуміння що деякі речі: зараз не на часі, такі як більший телевізор, дорогі меблі, нова техніка, дорогий предмет інтер’єру чи щось таке. Без таких покупок намагаюсь обходитись. Але не можна сказати, що я себе обмежую у всьому».

  • Нагадаємо, у червні 2022 року за даними опитування ІТ-спеціалістів про те, скільки вони донатять на потреби ЗСУ, виявилося, що близько 80% опитаних регулярно переказують кошти на армію, а середній донат становить $270 на місяць. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук