Microsoft відмовляється від голосового асистента Cortana в Windows 11

Microsoft закрила свою програму Cortana для Windows 11. Як повідомляє The Verge, нове оновлення для Cortana просто вимикає цифрового помічника через три роки після того, як Microsoft також припинила роботу своїх програм Cortana для iOS і Android.

  • Якщо ви спробуєте запустити Cortana у Windows 11, ви побачите сповіщення про те, що програма застаріла, і посилання на статтю служби підтримки про зміни.
  • Зараз Microsoft планує припинити підтримку Cortana в Teams mobile, Microsoft Teams Display і Microsoft Teams Rooms. Статись це має колись «восени 2023 року». Дивно, але, за словами Microsoft, Cortana в мобільній програмі Outlook буде й надалі доступна.
  • Cortana з’явилась як цифровий помічник у Windows Phone до того, як Microsoft додала її до Windows 10 у 2015 році. В ті часи Cortana була глибоко інтегровано в панель завдань Windows 10, та підтримувала голосові команди, нагадування та могла відкривати програми.
  •  І хоча Microsoft зрештою виключила Cortana з панелі завдань Windows 11 і першого завантаження, але зберігала її як автономну програму до цього моменту.

Загалом Cortana важко конкурувала з конкурентами, як Alexa або Google Assistant, навіть попри великий редизайн для iOS і Android у 2018 році. Доля Cortana була багато в чому пов’язана з невдачами Microsoft з Windows Phone, і генеральний директор Microsoft у 2019 році визнав, що Cortana відстала від конкурентів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук