«Vodafone Україна» завершила покупку компанії «Фрінет»

Група компаній «Vodafone Україна» завершила покупку компанії «Фрінет», яка надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом «О3». Угода є частиною стратегії «Vodafone Україна» з розвитку конвергентних послуг і тарифів.

«Фіксований бізнес «Vodafone Україна» має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, у тому числі на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)», – зазначила Ольга Устинова, генеральна директорка Vodafone Україна.

  • Про угоду стало відомом в травні 2023. АМКУ погодив угоду, оскільки після покупки сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках не перевищуватимуть 15–21%. Сума угоди не повідомляється.
  • ТОВ «ФРІНЕТ» є національним оператором широкосмугового доступу до мережі Інтернет, що надає послуги під торговою маркою «О3» в місті Київ та Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській областях.
  • Компанія працює на ринку, починаючи з 2008 року, будує свої мережі за технологією FTTx та GPON з використанням 10 та 40 гігабітних оптоволоконних магістралей і сучасного керованого устаткування від провідних компаній-виробників. Це дозволяє надавати кожному абоненту канал доступу в Інтернет зі швидкістю до 1 Гбіт/с.
  • Абонентська база компанії перевищує 163 000 абонентів.
  • В 2021 «Фрінет» купила «Датагруп», як припускалося, за $19 млн.
  • В Україні послугами Vodafone користуються 15,4 млн клієнтів. З грудня 2019 року компанія входить до складу NEQSOL Holding.
  • NEQSOL Holding – це диверсифікована група компаній, що працюють в енергетичній, телекомунікаційній, високотехнологічній і будівельній галузях. Група працює у Нідерландах, Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, Казахстані та ОАЕ. Наприкінці 2020 року у зв’язку з планами щодо подальшого розвитку бізнесу в Україні холдинг відкрив представництво в Україні.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук