Як за 13 тижнів здобути топову ІТ спеціальність продакт-менеджера та створювати продукти для мільйонів

IT Product Manager — одна з найбільш популярних та високооплачуваних digital-професій. Як за 13 тижнів здобути спеціальність ІТ продакт-менеджера та отримати круті кар’єрні перспективи, розповідаємо у спільному проєкті з American University Kyiv, який 18 вересня запускає онлайн-курс IT Product Management by EPAM.

American University Kyiv (АЮК) — приватний університет, який пропонує вищу освіту в галузі ІТ, бізнесу та менеджменту. Навчальна програма побудована за стандартами Arizona State University, одного з найбільших та найінноваційніших університетів США. Студенти АЮК навчаються виключно англійською мовою та можуть отримати дипломи українського та американського зразка. 

18 вересня 2023 року в АЮК стартує 13-тижневий курс IT Product Management by EPAM. 

Як побудоване навчання?

Курс IT Product Management проходитиме в форматі онлайн та буде корисним для:

  • продакт-менеджерів початківців та вже досвідчених спеціалістів;
  • Product Owners;
  • підприємців та стартаперів;
  • бізнес-аналітиків;
  • фахівців з маркетингу та продажів;
  • дизайнерів UX/UI;
  • менеджерів проєктів. 

Програма триватиме 13 тижнів, складається з 11 модулів й потребуватиме 10-15 годин щотижня. Це комфортний термін й темп, який дозволить глибоко зануритися в тему ІТ продакт-менеджменту та зберегти баланс між навчанням, роботою і життям.

Раз на тиждень студенти матимуть онлайн-сесію з інструктором та матеріали для самостійного опрацювання. Після кожного модуля – практичні завдання, створені на основі реальних ІТ кейсів. Авжеж, обов’язковим є зворотний зв’язок від викладача.

Наприкінці навчання студенти складають фінальний тест та отримають сертифікат від АЮК. 

Хто викладатиме?

Курс проводять експерти компанії EPAM, партнера American University Kyiv, яка є визнаним лідером у сфері цифрових, інженерних та консалтингових послуг. Викладачі, що мають понад 10 років досвіду роботи в ІТ-індустрії та займають керівні позиції в компанії, поділяться практичними підходами до створення та розвитку продуктів, якими користуються мільйони по всьому світу.

Чому навчаться студенти на курсі?

Після навчання на IT Product Management студенти розумітимуть принципи управління продуктом, структуру його життєвого циклу та планування (в т.ч. вмітимуть створювати маркетингову стратегію, бриф продукту та дорожню карту), знатимуть, як та коли вивести продукт на ринок, як ефективно зібрати фідбек, щоб швидко покращити та масштабувати продукт.

Як податися на курс?

Для зарахування на навчання необхідно заповнити заявку на сайті університету.

Яка вартість навчання?

Вартість курсу – 531$ при оплаті до 31 серпня включно. Повна вартість – 590$. 

Чим цінна професія IT Product Manager?

Продакт-менеджер — людина, яка знає про продукт все: для кого він, яку проблему користувача вирішує, що потрібно покращити, щоб продукт розвивався та давав більше прибутку. Це справжній мультитул, який:

  • досліджує ринок, аналізує продукти конкурентів, тренди, потреби та очікування користувача;
  • складає дорожню карту продукту;
  • визначає, яким буде процес створення продукту;
  • планує оновлення;
  • збирає фідбек користувачів, аналізує ефективність та статистику, вдосконалює продукт;
  • шукає можливості збільшити прибуток компанії за рахунок залучення нових користувачів та втримання поточних;
  • та багато іншого.

Які скіли повинен мати ІТ продакт-менеджер?

Крутий продакт-менеджер має живий та гнучкий розум, оскільки йому потрібно «винайти» продукт, швидко випустити на ринок, зібрати фідбек, виправити недоліки, удосконалити, знову випустив на ринок, знову зібрати фідбек. І так по колу, паралельно вирішуючи купу проблем. 

Обов’язковими hard skills для продакт-менеджера є аналітичні навички та розуміння продуктових бізнес-метрик. Суттєвим бонусом буде, якщо він/вона також знається на маркетингу, фінансах, Agile, тайм-менеджменті тощо.

Важливими soft-skills є комунікабельність, лідерські якості, адаптивність, вміння продавати ідеї та працювати в умовах невизначеності.

А як щодо кар’єрних перспектив?

Продакт-менеджер — одна з найцікавіших, популярних та високооплачуваних професій на ІТ ринку. 

Згідно з даними недавнього дослідження DOU щодо зарплати українських ІТ спеціалістів, середня зарплата Product Manager становить близько 3 500$. 

Ці фахівці мають широкий кругозір та спектр менеджерських скілів, що дуже цінується, тому можуть просуватися на керівні посади.

Попит на ІТ продакт-менеджерів, які поєднують в собі креативність, аналітику, технічні та бізнесові рішення, стабільно високий та продовжує набирати обертів. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук