З боргів – до $1 млн на рік. Як дівчина побудувала бізнес з допомогою TikTok

На початку 2021 року фактично безробітна дівчина з Техасу Ясмін Тейлор не могла уявити собі, на що буде жити. Обтяжена боргом майже в $70 000, вона намагалася знайти спосіб якось заощаджувати кошти, які вдавалося заробити, розвозячи ліки та їжу. А вже в наступному році новостворений бізнес Ясмін приніс їй $850 000. До кінця 2023-го вона очікує заробити $1 млн. І все завдяки TikTok.

CNBC розповів її історію. AIN.UA пропонує переклад.

Ясмін Тейлор. Фото в цьому матеріалі: CNBC

Ясмін Тейлор – популярна TikTok-блогерка з Амарілло, Техас. Вона ділиться порадами з маніменеджменту, який називається cash-stuffing. Ясмін почала практикувати цей метод на початку 2021, щоб приборкати свої витрати та борги.

В січні 2021 року Тейлор ледве зводила кінці з кінцями. Вона нещодавно втратила роботу на повний робочий день і обходилася підробітками в якості курʼєра DoorDash. У неї було близько $60 000 студентського кредиту та -$9000 за медичне обслуговування на кредитній картці.

Про методику кешстафінгу вона дізналась з YouTube і стала дотримуватись її, витрачаючи гроші лише на те, на що вони в неї були.

Кешстафінг – як це працює?

Отримавши чек, Ясмін одразу переводила гроші в готівку, після чого розкладала по паперовим конвертам, призначеним для різних категорій витрат. В один конверт – гроші на оплату рахунків, в інший – на їжу на місяць, і так далі. А те, що лишилося – в конверт «на майбутнє» (спершу це було погашення боргів, адже починала Ясмін з дуже і дуже обмеженими бюджетами).

Метод не новий, родини ним користувались ще до появи карток та банківських рахунків. І для Ясмін він спрацював на відмінно. Через кілька місяців, ретельно відстежуючи, куди йдуть усі її гроші, вона заощадила $1000. Це був перший раз у її житті, коли вона мала доступ до такої кількості готівки.

Вже в перший рік експерименту Тейлор змогла погасити $23 000 боргу за студентську позику та борг на кредитці.

Бізнес на TikTok

Своїми успіхами Ясмін почала ділитися на TikTok, де швидко стала віральною. Її акаунт Baddies and Budgets на сьогодні має більше 800 000 підписників. Тож вона вирішила монетизувати свою фан-базу.

Навесні 2021 року на зекономлені $1200 Тейлор купила акаунт на Shopify та матеріали, і стала продавати аксесуари для готівки, такі як конверти та гаманці ручної роботи. А ще – поради та уроки з бюджетування.

З квітня до кінця 2021 року бізнес приніс їй майже $250 000.

Відтоді справа зростала і Buddies and Budgets перетворився на реальний бізнес. Лінійка продуктів розширилася та вийшла за рамки лише товарів першої необхідності, оскільки все більше й більше шанувальників почали ототожнювати себе з її брендом. Тож до аксесуарів для бюджетування додались такі речі, як брендовані горнятка та брелоки.

Що далі?

У 2022 році бізнес приніс Тейлор близько $850 000. За 2023 рік вона планує заробити $1 млн.

Незважаючи на це, вона платить собі скромну зарплату в $1200 на тиждень, реінвестуючи значні кошти в бізнес. Ясмін, як і раніше, сортує свої фінанси готівкою щотижня, відкладаючи частину на власні витрати, а частину на пенсійні рахунки та інші заощадження.

«Ті самі речі, яким я навчаю свою аудиторію, я все ще практикую у своєму повсякденному житті», – розповіла Тейлор в інтервʼю CNBC.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук