Sony анонсувала PlayStation Portal зі стрімінгом ігор з PS5. Ціна — $200

Sony випустить свою портативну PlayStation Portal (яка до цього моменту мала робочу назву Project Q) вже в цьому році з ціною в $200. Як повідомляє The Verge, на відміну від старих PSP, новий пристрій орієнтований не на локальний запуск ігор, а на стрімінг з повноцінної PlayStation 5 в Wi-Fi мережі.

«PlayStation Portal віддалено підключатиметься до вашої PS5 через Wi-Fi, тож ви зможете швидко перейти від гри на PS5 до свого PlayStation Portal. PlayStation Portal може грати в підтримувані ігри, які встановлені на вашій консолі PS5 і використовувати контролер Dualsense», — зазначив старший віце-президент із роботи з платформою Sony Interactive Entertainment Хідеакі Нісіно.

Зображення виводиться на 8-дюймовий екран з роздільною здатністю 1080p та частотою оновлення 60 Гц. У верхній частині є 3,5-міліметровий аудіовихід для підключення дротової гарнітури.

На порталі PlayStation Portal з обох боків розміщено помітні контролери, які дуже схожі на контролери Sony PS5 DualSense. Вони підтримують адаптивні тригери та тактильний зворотний зв’язок, тому ігри для PS5 будуть використовувати ті ж можливості, що й на DualSense. 

PlayStation Portal також зможе відтворювати медіафайли, оскільки на головному екрані є спеціальний розділ для цього. Однак ви не зможете запустити нічого локально, тож зі відсутності Wi-Fi сенс використання PlayStation Portal втрачається.

Дивно, але кишеньковий пристрій за $200 не працюватиме навіть з майбутнім хмарним сервісом ігор для PS5 від Sony. Тож PlayStation Portal — це справді спосіб транслювати ігри PS5, які ви вже встановили на своїй власній PS5, на портативний пристрій для віддаленої гри.

PlayStation Portal не має Bluetooth, тому ви не зможете підключитися до бездротових навушників або гарнітури Pulse 3D від Sony. Натомість він використовує бездротову технологію PlayStation Link — новий власний стандарт для пристроїв PlayStation.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук