У 2022 Маск спеціально відключив Starlink, щоб зірвати українську атаку на Севастополь

Читати на RU

У 2022 році Ілон Маск свідомо наказав відключити роботу супутникового зв’язку Starlink поблизу Кримського узбережжя, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Як повідомляє CNN з посиланням на ще невипущену біографію Маска, написану американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, рішення мільярдера було зумовлено страхом ядерної війни, яку росія могла почати у відповідь на цю атаку.

  • Ілон Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя у 2022 році, щоб перешкодити українській таємній атаці на російський військово-морський флот.
  • Коли українські підводні безпілотники з вибухівкою наблизилися до російського флоту, вони «втратили зв’язок і нешкідливо викинулися на берег», — пише Айзексон.
  • Рішення Маска, яке змусило українських чиновників благати його знову ввімкнути супутники, було зумовлене страхом, що росія відповість ядерною зброєю на український напад на Крим. Що важливо, цей страх у Маска з’явився саме після розмов високопоставленими російськими чиновниками.
  • Занепокоєння Маска щодо «міні-Перл-Харбора», не виправдалися в Криму. Але цей епізод розкриває унікальне становище, в якому опинився Маск під час війни в Україні.
  • Умисно чи ні, але він став впливовим агентом, який до того ж дозволив Кремлю впливати на свої погляди та рішення. В результаті екзистенційні страхи змусили Маска відхилити українські запити на системи Starlink, які вони могли б використати для нападу на росіян.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук