Підписані зміни до закону про «інвестнянь»: поріг інвестицій знизили до €12 млн

Читати на RU

12 вересня 2023 року президент підписав зміни до Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні», який також відомий як «закон про інвестнянь». Зокрема, ці зміни знижують поріг для значних інвестицій з €12 млн з €20 млн, як повідомляє Forbes.

  • Новий законопроект запроваджує часткову державну компенсацію вартості будівництва обʼєктів суміжної інфраструктури для інвесторів.
  • Також інвесторам додають можливість почати реалізовувати проект до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроектні роботи (підготовка документації, купівля земельної ділянки тощо) в обсязі 25% від вартості загального розміру значних інвестицій.
  • Для інвесторів, які підпадатимуть під дію «закону про інвестнянь», зменшують вимоги щодо розміру «значних інвестицій»: з €20 млн до €12 млн, та вимоги по кількості створення нових робочих місць (з 80 до 50). Це має розширити коло потенційних інвесторів.
  • Також новий законопроект встановлює часові можливості для доопрацювання, а не повернення поданих інвестором документів та спеціального інвестиційного договору (не більше двох місяців).
  • Загалом чинний «закон про інвестнянь» описує надання державної підтримки українським та іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від €20 млн. Якраз цю порогову суму і зменшили у змінах до законодавства, які підписав президент. Ця підтримка може стосуватися податкових пільг, прав на користування землею за спецумовами, будівництва чи реконструкції інфраструктури коштом держави і тому подібне.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук