Arm вийшла на IPO. Капіталізація сягнула $68 млрд

Читати на RU

Arm успішно вийшла на IPO, розмістивши акції на американській біржі NASDAQ. Компанія починала з $51 за акцію та $54 млрд капіталізації, та досить швидко цю планку вдалось подолати. 

  • В перші хвилини торгів ціна за акцію швидко зросла до $56 за штуку, а згодом дійшли до $63 за одиницю.
  • Капіталізація виросла до $60 млрд, а згодом і до $68 млрд. 

Аналітики стверджують, що швидке ралі на 20% за один день — цілком закономірне, але викликає питання. З однієї сторони, компанія працює на ринку, що зростає — чіпи потрібні всім. А серед якірних акціонерів Arm є компанії рівня Apple, Google, Samsung та Intel, що не будуть спекулювати на акціях, а гратимуть в довгу. Зважаючи на це, акції навряд впадуть через півроку, коли зазвичай розблоковується можливість для їх реалізації менеджментом та деякими з інвесторів. Для SoftBank це також великий успіх, раніше ми писали, що інвестфонд приблизно й розраховує на такий показник капіталізації.

З іншої сторони, у Arm досить скромні фінансові показники — $400 млн прибутку за останній рік. А капіталізація — $68 млрд. Показник P/E — 170. Це дуже багато і співставні цифри є лише у Nvidia. Але як вказують аналітики, при цьому Nvidia зросла на 170% по виторгу за останній квартал, тоді як Arm і близько не може похизуватись подібними результатами. 

Чому ж тоді акції купують? Як пише CNBC, опитавши аналітиків, основна ставка йде на продовження зростання популярності AI і сподівання, що Arm зможе зайняти гідне місце у цій ніші. Інвестиція у майбутнє. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук