Стартап дня: особистий ШІ-дизайнер простору Paintit.ai

1

Рубрика «Стартап дня» на AIN.UA — це трибуна для засновників проектів, де можна познайомити потенційних клієнтів та інвесторів зі своїм продуктом. Редакція зберігає пряму мову спікера. Розповісти про свій стартап можна, заповнивши анкету за посиланням.

Paintit.ai — це платформа на базі штучного інтелекту, яка пропонує миттєві, точні візуалізації дизайну та персоналізовані рекомендації стилю, всі адаптовані під ваш бюджет.

Засновники та команда стартапу

Засновники стартапу — Черевко Юлій, Пустинцев Роман та Степаненко Дмитро. Всього в команді четверо — 3 засновники та технічний спеціаліст. На майбутнє шукаємо AI CTO.

Про що стартап

Наша платформа на базі штучного інтелекту пропонує миттєві, точні візуалізації дизайну та персоналізовані рекомендації стилю, всі адаптовані під ваш бюджет.

На відміну від конкурентів, ми будемо надавати цілісне, швидке та бюджетно-дружнє рішення, зберігаючи при цьому архітектурні параметри. Також ми пропонуємо реальні меблі прямо із візуалізації, які можна придбати за посиланням у вашій локації.

Яка модель монетизації

Pay-as-you-go (Visualizations, 2023) Affiliate Marketing Model (Furniture, 2024) Subscription Model (B2B, 2025).

Скільки часу пішло на MVP? Яких помилок припустилися?

Прототип продукту (MVP) був розроблений ще до початку нашого партнерства. Його ініціатором був Юлій, який одночасно займався розвитком своєї основної діяльності — студії дизайну інтер’єру. Внаслідок цього, стартап завжди знаходився на периферії його уваги.

Однак після нашого об’єднання та офіційної реєстрації компанії в Лондоні в кінці березня 2023 року, ми приступили до активної фази розвитку проекту. Враховуючи бум в області штучного інтелекту, який відбувся в кінці 2022 року, ми зрозуміли, що необхідно створити продукт, в якому не буде ручної роботи, а результат буде генеруватися за хвилини.

В той час у нас не було достатньо фінансових ресурсів для розвитку власного продукту, тому ми запустили простий сервіс на API. Цей сервіс дозволяє швидко визначити стиль дизайну конкретного приміщення. Без будь-яких вкладень в маркетинг, нам вдалося залучити 10 тисяч користувачів зі 130 країн світу, а також було здійснено тисячі генерацій дизайну.

Поки що ми залишили сервіс мануального дизайну, оскільки по ньому добре сходиться P&L, і це база клієнтів, з якими ми можемо проводити customer development. Однак у майбутньому ми плануємо пропонувати лише AI-сервіси.

Ми одразу не подались на програми SEIS та EIS, які запущені урядом Великої Британії, які мають на меті сприяти інвестиціям в малі та середні підприємства (МСП). Обидві програми пропонують податкові пільги для інвесторів, які інвестують у кваліфіковані компанії. Зараз це вже в процесі.

Ми могли запустити інший продукт — image to image (коли клієнт завантажує реальне фото приміщення, обирає стиль та палітру, а на виході отримує готову візуалізацію саме його приміщення). Це теж в процесі, до кінця вересня реліз.

Ще для кращого розуміння як працює image to image:

  • Пройдіть короткий тест разом з AI-асистентом, щоб визначити ваш стиль та вподобання.
  • Завантажте фото вашої кімнати та напишіть короткий опис.
  • Отримайте персоналізовану візуалізацію інтер’єру з меблями, які ви дійсно можете купити.

Як виникла ідея створити стартап?

Ідея проекту виникла у Юлія на фоні зростання попиту на дизайнерські послуги з боку його друзів та знайомих, які не мали можливості витратити значні кошти на професійний дизайн або потребували оформлення лише одного приміщення.

Під час аналізу ринку ми виявили наявність вже успішних стартапів, які розв’язують подібну проблему, зокрема Havenly.com. Ми вирішили адаптувати цей підхід до специфіки ринку Великої Британії, особливо враховуючи те, що Юлій проживає в цій країні.

В результаті, ми запустили послугу з дизайну інтер’єру, яка надається за 3 дні та коштує $99 (мануальна). Приклад реального кейсу можна подивитися за посиланням.

Хто ваші конкуренти, які в них досягнення?

Havenly.com — він без AI — в нього ми візьмемо найкраще – квіз, який дає можливість зрозуміти свій стиль в дизайні та інші бажання. Але це ми зробимо за допомогою ШІ. Spacely.ai — тільки AI — поки в нього є проблеми в деяких випадках, коли він не дотримується архітектурних параметрів та немає гарного помічника, який надасть розуміння свого стиля – ось саме це ми удосконалимо.

Починали як конкурент Havenly, але на ринку Великобританії. Отримали перший трекшн за допомогою простого ШІ-сервісу, який допомагає визначити свій стиль дизайну. Усе це без бюджету на маркетинг.

Зараз створюємо сервіс, який ближче всього до spacely.ai, але із ШІ-асистентом, який допомагає із підбором саме вашого стилю. Користувачі можуть завантажувати фото свого приміщення та отримувати візуалізацію зі збереженням усіх архітектурних параметрів та реальними меблями.

Яких конкурентів уже немає, чому, у них не вийшло?

Майже усі наші конкуренти, які надають послугу на базі ШІ, з’явились в цьому році, тому ще рано щось казати. Але що стосується трафіку, до деяких з них отримали мільйони на місяць. Щодо мануальних конкурентів, то havenly був створений у 2014 році та отримав понад $85 млн інвестицій та працює і нині.

Як ви оцінюєте ринок для вашого продукту?

  • Глобальний ринок товарів для дому очікується — $1,3 трлн до 2027 року зі зростанням CAGR понад 4%;
  • Розмір глобального ринку інтер’єрного дизайну прогнозується — $317,8 млрд до 2028 року з CAGR 8,3%;
  • Глобальний ринок послуг з інтер’єрного дизайну очікується — $168,5 млрд до 2028 року з CAGR 5,13%;
  • Частка середнього доходу варіює від 64% до 75% у розвинених країнах.

Скільки грошей/часу інвестовано?

Перша сума була від нашого клієнта, але невелика — $10 000. Шукаємо $300 000.

Чого вдалося досягти?

Метрики з початку липня:

  • 10 000 відвідувачів;
  • 2 000 — імейлів в базі;
  • 3 000 — згенерованих зображень;
  • 130 країн 4 хв 33 сек — тривалість візиту.
Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук