Binance нарешті виходить з ринку рф. Російський бізнес продають CommEX

Читати на RU

Найбільша криптовалютна біржа світу Binance повідомила про повний вихід з ринку рф. Свій локальний бізнес компанія продасть криптообміннику CommEX. Росіянам криптобіржа пропонує тривалий процес офборлингу – вони матимуть змогу перейти на CommEX або закрити свої акаунти та вивести активи упродовж року з моменту закриття угоди.

  • В компанії рішення про вихід з рф пояснили тим, що «робота в росії несумісна зі стратегією відповідності Binance«. Ной Перлман, головний спеціаліст із комплаєнсу Binance додав, що криптобіржа має намір зосередитися на інших 100+ ринках. Про війну в Україні, яку розвʼязала рф, в прес-релізі нічого не сказано.
  • Binance припинить роботу всіх обмінних сервісів і бізнес-напрямків у росії протягом наступних місяців. Точних строків не повідомляють. Росіянам нададуть інструкції по міграції з Binance на CommEX.
  • Деталі угоди, зокрема, суму сторони не повідомляють. Відомо лише, що для Binance продаж російських активів означає повний вихід з ринку рф.

«На відміну від аналогічних угод міжнародних компаній у росії, Binance не матиме поточного розподілу доходу від продажу, а також не зберігає можливості викупу акцій у бізнесі», – повідомили в компанії.

Чому Binance нарешті вирішила покинути ринок рф?

Незважаючи на ряд ініціатив на підтримку українців, криптобіржа Binance продовжувала працювати в росії та обслуговувати російських користувачів після початку повномасштабного вторгнення.

Криптобіржа, звісно, вводила якісь обмеження для росіян задля виконання санкцій США та ЄС (зокрема припинила підтримку транзакцій із картками Visa та Mastercard, випущеними російськими фінансовими установами в березні 2022, а в серпні 2023 заборонила росіянам використовувати будь-які валюти, окрім рубля, під час P2P-операцій). Але вони не стали серйозною перепоною для функціонування біржі в рф.

Компанія неодноразово перераховувала кошти на гуманітарні потреби українських біженців та постраждалих від війни, розвʼязаної державою-терористом. При цьому майстерно уникаючи згадок про війну та роль в ній російської федерації в офіційних комунікаціях. Так сталося і цього разу.

На початку травня стало відомо про розслідування Відділу національної безпеки Мін’юсту США щодо Binance Holdings Ltd. Материнську компанію найбільшої за обсягом торгів криптовалютної біржі Binance підозрювали у недотриманні санкцій проти росії. Можливо, саме це та інша увага з-боку держорганів США стали причиною для Binance нарешті покинути російський ринок. На жаль, повномасштабне вторгнення росії в Україну та геноцид українського народу свого часу такою причиною для компанії не були.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук