Meta показала нову модель VR-шолому, розумні окуляри Ray-Ban та асистента Meta AI

1
Читати на RU

Днями компанія Meta проводить свою щорічну конференцію Connect, на якій вже показала hardware-новинки, а також нові AI-можливості, які додасть у свої сервіси. Про це повідомляє офіційний блог компанії.

Нові AI-можливості у месенджерах Meta

Компанія анонсувала бету асистента Meta AI, який буде доступний для користувачів месенджерів WhatsApp, Facebook Messenger та Instagram, а також власників розумних окулярів Ray-Ban Meta та VR-окулярів Quest 3 (поки що лише в США). Він працює за допомогою Llama 2, а також завдяки нещодавнім дослідженням лінгвістичних моделей, які проводила компанія. У нього є доступ до інформації з інтернету завдяки партнерству Meta з Bing, він також може генерувати зображення (по запиту @MetaAI /imagine).

Також користувачам Meta дадуть можливість редагувати зображення за допомогою AI. Спочатку ця функція буде доступна в Instagram. Можна буде задати промт, як саме ви хотіли би відредагувати фото (наприклад, у стилі «акварелі» або «колажу із журнальних вирізок»), і штучний інтелект змінить фото відповідним чином:

Тут і надалі — зображення Meta

Meta також показала AI-стікери, які створюються з промтів користувачів. Така опція буде доступна для певних англомовних користувачів протягом наступного місяця у WhatsApp, Messenger, Instagram та Facebook Stories:

Оновлені розумні окуляри Ray-Ban

Meta (тоді ще Facebook) презентувала розумні окуляри Ray-Ban ще 2021 року, а зараз показала пристрої нового покоління, із покращеною камерою та у нових кольорах. У США вони коштують $299, уже доступні передзамовлення, а продажі почнуться із 17 жовтня 2023 року.

VR-окуляри Meta Quest 3

Це — оновлена гарнітура віртуальної реальності (раніше — Oculus VR, після того, як Facebook купив Oculus, вона отримала новий бренд). Працює на Snapdragon XR2 Gen 2, що зменшує час на завантаження контенту, має 30% покращення у роздільній здатності (1218 пікселів на дюйм).

Також в окулярах трохи перерозподілили вагу, для більш зручного використання. Вони виходять у продаж в США 10 жовтня 2023 року, а ціни починаються з $499,99.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук