300+ резидентів «Дія City» перейшли на податок на виведений капітал

Читати на RU

Половина резидентів «Дія.City» перейшла на податок на виведений капітал. Загалом у «Дія City» вже 665 резидентів. Про це повідомляють в Мінцифри. Таким чином, на ПнВК перейшли вже понад 300 компаній.

  • Нагадаємо, кожна компанія-резидент «Дія City» може обрати, який податок вона сплачуватиме: на виведений капітал (9%) чи податок на прибуток (18%).
  • Як зауважив очільник відомства Михайло Федорів, для ІТ ПнВК, особливо для продуктових компаній, може бути ефективним інструментом.

«Завдяки ПнВК вони реінвестують у розвиток та масштабуються, створюють найкращі умови для співробітників, запускають внутрішні стартапи. Одна з компаній, яка виробляє продукти для оборонної промисловості країни, побудувала цілу R&D-лабораторію», – коментує Федоров.

  • У I кварталі 2023 року від резидентів «Дія City» до держбюджету надійшли 80,5 мільйона гривень у вигляді податку на виведений капітал (ПНвК), повідомляв голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.
  • Також ряд резидентів «Дія City» вже ініціювали процес переведення співробітників на гіг-контракти. Однак досі найбільш популярною схемою співробітництва ІТ-компаній та фахівців лишаються ФОП.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук