Hypra інвестував $10 млн у Trinetix. Розпитали GP фонду Ігоря Перцію про деталі

На початку жовтня фонд Hypra.fund інвестував $10 млн у компанію Trinetix. Це значна інвестиція, одна з найбільших на ринку сервісних бізнесів в Україні, подібних угод мало. До того ж, це велика інвестиція і для самого фонду. Редактор AIN.UA поговорив з Ігорем Перцією про угоду та розпитав деталі у короткому бліцу.

Ігор Перція. Фото надане спікером

Яка оцінка бізнесу?

Ти, звісно, не міг не спитати. Але оцінку ми не розголошуємо за умовами угоди.

Але можу сказати, що ми придбали міноритарний пакет акцій.

$10 млн — значна інвестиція, тим більше значна, коли ми говоримо про сервісний бізнес. Чому фонд наважився на цю інвестицію?

Давай почнемо з того, що насправді $10 млн — це не такі вже й великі гроші. Класні сервісні компанії коштують і сотні мільйонів, і мільярди. Тому не зовсім доречно казати «багато» чи «небагато».

Ми ж пішли у цю історію по тій причині, що ми хочемо більше працювати у напрямку Private Equity, інвестувати у EBIDTA-позитивні компанії, які мають здорову юніт-економіку та мають значний потенціал для розвитку. Тепер для нас це — основний вектор для розвитку і угода з Trinetix чудово під це підходить.

Кошти Trinetix направить на швидший розвиток. Компанія йде проти тенденцій ринку — нікого не звільняє, а навпаки — зростає. На це також буде направлена частина фінансування. Інша важлива ціль — розвиток на нових ринках, команда в першу чергу розглядає Латинську Америку.

У вас фонд на $25 млн, як мінімум така цифру ви заявляли на початку. Розкажи у двох словах, що з ним.

Насправді, майже весь фонд вже проінвестовано. Не всі угоди публічні, не всі ще підписані, але всі гроші з цього фонду вже розплановані до інвестицій у найближчий час. За шість місяців ми закриємо цю цифру. Тому по суті нам вдалось за рік з хвостиком проінвестувати всі $25 млн.

У останній комунікації ти згадуєш, що ваш план трохи змінився — на цілих $30 млн.

Так, це і є основна наша новина зараз — фонд готовий інвестувати ще $30 млн у наступний рік: такий план на 2024 рік.

Звідки гроші? LP фонду задоволені нашими успіхами, тому мені вдалось залучити ще $30 млн для подальших інвестицій. Наш ідеальний план — три інвестиції, кожна з чеком у $10 млн. На нього ми орієнтуємось. Є звісно опція, що чеки можуть бути меншими, наприклад, $5 млн.

Є компанії, які готові поглинути такі інвестиції?

Це найбільша проблема. Ми бачимо по нашому фонду, що кошти на ринку є і ми готові їх залучити, знайти, домовитись.

Інша справа — бізнес. Крутих проектів, описаних за критеріями вище, не так багато. Ми зараз у пошуку таких бізнесів: великих, готових активно зростати і заробляти. Ми можемо допомогти як фінансово, так і у всі інші можливі способи.

А що по меншим інвестиціям?

У нас є венчурна студія, з стартами ми будемо працювати через неї. Сам же фонд переходить у Private Equity і буде працювати тепер у такому форматі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук