Фонд Hypra інвестував $10 млн у Trinetix. Це одна з найбільших угод на ринку сервісного бізнесу

Читати на RU

Фонд Hypra провів найбільшу угоду в своїй історії і одну з найбільших на місцевому ринку. Про це AIN.UA розповів керівний партнер фонду Ігор Перція.

Ігор Перція та Олександр Строжемін. Фото — Hypra.
  • Hypra інвестувала $10 млн у компанію Trinetix.
  • Trinetix — сервісна міжнародна компанія з українськими засновниками. Компанія розпочала роботу у 2011 році. Керівник та співзасновник компанії — Олександр Строжемін.
  • У компанії більше 850 фахівців. З них 600 людей — знаходяться в Україні. Ще 250 — глобально, значна частина — у Штатах. Як розповідає Строжемін, в США — сейлзи та делівері-команди.

Інвестиція Hypra в Trinetix — одна з найбільших за обʼємом на українському ринку серед сервісних компаній не лише з початку повномасштабної війни, а й загалом. Десяток років тому раунд у схожих межах залучала компанія Ciklum, детально ми писали про це тут.

Також протягом останнього року два раунди залучила компанія Miratech, основними інвесторами стали американський фонд, що інвестує в Україні, Horizon Capital, та IFC. Загальна сума, за підрахунками AIN.UA, складає близько $12 млн.

Для Hypra це найбільша інвестиція з початку існування фонду. Нагадаємо, він перевищує $25 млн, вже було проведено кілька угод: Utorg, Boosty Labs, EvaСodes — офіційно відомі.

За інформацією AIN.UA, за угоду з Trinetix також боровся інший великий український фонд, але саме Hypra запропонували кращі умови, не лише з точки зору фінансування.

Що далі?

Як розповідає Строжемін, інвестиція від Hypra дозволить Trinetix диверсифікувати технічні таланти, залучити нових клієнтів та ще краще задовольняти потреби бізнесу. Також компанія планує потроїти розміри у наступні чотири роки. Якщо прогноз здійсниться, Trinetix ввійде у десятку найбільших сервісних компаній України.

Як пояснює Перція, нова інвестиція націлена на залучення клієнтів на нових ринках та відкриття офісів у нових локаціях. Насамперед йдеться про Латинську Америку. «Команда вже встигла зарекомендувати себе в Штатах та ЄС».

«Я познайомився з хлопцями раніше та допоміг їм створити нову сервісну блокчейн-компанію разом з засновниками та фахівцями дійсної компанії TechBand. Так на ринку з’явилася Dexola», — пригадує Ігор Перція. 

Згодом спільне бачення, амбіції та цілі привели до ідеї створити компанію, яка не просто генеруватиме прибуток, а зможе привести до великої капіталізації. 

Hypra готова інвестувати до $15 млн

Перція також розповів, що фонд і далі готовий закривати угоди з великими чеками. Головне — перспективність компанії. Умови, як розповідає керівний партнер, цілком очевидні та зрозумілі: міжнародний бізнес, здорова юніт-економіка, реалізація якісного продукту. Насамперед цікавлять проекти у сфері web3.

«Вже рік Hypra націлена лише на private equity інвестиції. Ми хочемо бути поруч з компаніями та допомагати їм розвиватися та досягати найвищих цілей, а не просто вкладати гроші в бізнеси та сподіватися, що котрийсь зможе вистрілити. 

План — інвестиції від $1 млн до $15 млн у наступний рік, загалом фонд готовий інвестувати до $30 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук