Вимикати камеру на онлайн-колах — неввічливо чи норма? Лишайте свої варіанти

Читати на RU

Сьогодні користувачі українського сегменту Twitter обговорюють правила поведінки на онлайн-колах. Зокрема: чи неввічливо вимикати камеру або мікрофон на груповому робочому колі? І чи це означає, що людина по факту займається своїми справами у робочий час, а чи, навпаки, це нормальна практика і всі так роблять?

  • Ще з часів пандемії 2021-2022 року онлайн-коли в Zoom, Google Meet, Microsoft Teams та інших сервісах стали постійним робочим інструментом для команд, які не могли бачитися регулярно офлайн. Повномасштабна війна в Україні, коли команда одного бізнесу могла роз’їхатися по різних областях, або навіть різних часових поясах, також зробила ці інструменти важливими для роботи бізнесів.
  • Разом із тим, постає питання ділового етикету під час онлайн-дзвінків. Одне із його питань, яке зараз жваво обговорюють у Twitter: чи можна вимикати камеру і мікрофон під час такої зустрічі. Почалася дискусія з цього твіта:

І думки з цього приводу розділились: хтось вбачає у такій вимозі (постійно тримати камеру та мікрофон ввімкненими) відсутність довіри, хтось не бачить у вимкненій камері проблеми, а хтось, навпаки, згоден із автором оригінального твіту.

Що ви думаєте на цю тему? Напишіть у нашому опитуванні:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук