Маск знов зламав Twitter: посилання публікуються картинками, без заголовків

Читати на RU

Після чергового оновлення роботи Twitter (мережа тепер називається X) усі опубліковані посилання відображаються як клікабельні картинки, без заголовків. Це — не збій, схоже, що це — чергове покращення від Маска, нові правила публікування контенту. Про це повідомляють численні користувачі мережі, і команда AIN.UA також зіштовхнулася з цим у роботі.

  • Раніше, якщо опублікувати в Twitter посилання на новину, статтю чи будь-який інший контент, у твіт підтягувався його заголовок (або назва, якщо це відеоролик), а також зображення. Зараз, після оновлення, якщо спробувати опублікувати в мережі, наприклад, статтю, то у твіт підтягнеться картинка, яка водночас є гіперлінком на цей матеріал. Але назви самого матеріалу не буде, лише назва сайту, де він опублікований.
  • Ось приклад з недавніх публікацій AIN.UA: є текст самого твіту, є ілюстрація матеріалу, але заголовку немає, лише назва сайту:
  • Чому це важливо?
  • Таке нововведення щонайменше заплутає користувачів мережі, але може бути і відверто шкідливим. Адже тепер, наприклад, щоб поширювати новини про війну, для англомовної аудиторії потрібно буде до кожної писати зрозумілий опис, адже з картинки нічого не буде зрозуміло. Усім медіа та іншим виробникам контенту потрібно буде дублювати зміст заголовку в твіті, щоб їхня аудиторія зрозуміла, про що взагалі йдеться. Враховуючи, що заголовок — один із основних мотиваторів клікнути на медіаматеріал, охоплення у ЗМІ та блогерів можуть впасти.
  • Також це дає нові можливості людям та ботам, що поширюють дезинформацію: адже тепер посилання (без заголовку) можна підписати як завгодно, головне, щоби текст приблизно збігався із картинкою. І частина аудиторії повірить, що у тексті йдеться саме про те, про що написаний твіт. Приклад:
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук