YouTube видаляє лінки на «Повернись живим» через «непристойний контент»

Читати на RU

Популярні українські відеоблогери повідомляють, що платформа YouTube почала видаляти лінки на фонд допомоги армії «Повернись живим». Пояснення, яке вони отримують, звучить дивно: видалили за непристойні зображення.

  • Це — не поодинокий випадок і не збій, адже про це повідомляють багато відомих блогерів, і в кожному випадку пояснення від платформи (скоріше, автоматична відповідь) звучить однаково:

«Наша команда перевірила ваш контент і дійшла висновку, що він порушує наші правила (політику щодо зображення оголеного тіла та вмісту сексуального характеру. Тому ми вилучили з YouTube такий контент (і далі йде лінк на сайт фонду)».

  • Подібні повідомлення отримали Михась Корогуш, який веде YouTube-канал про поп-культуру, Тайлер Андерсон (Олексій Шкробинець), в якого є популярний канал про серіали та фільми, та багато інших.
  • Одне із можливих пояснень цієї ситуації: масовані скарги на ці відео та лінки з боку російських користувачів, що призвело до автомодерації такого контенту (якби скарги розглядали модератори-люди, побачили би, що вони абсурдні).
  • Блогерам, які зіткнулися із такою проблемою, радять оскаржувати рішення YouTube.

Update: Станом на 10 жовтня 2023 року YouTube імовірно підключив до розгляду цих скарг людей-модераторів, які розглядають апеляції українських контент-мейкерів та скасовують рішення про порушення правил.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук