Топ-25 геймдев-компаній України: у половини — скорочення штату

За останні пів року, з лютого по серпень 2023-го, загальна кількість працівників в українських геймдев-компаніях із рейтингу топ-25 скоротилася на 400. Цей та інші тренди показує регулярне дослідження українського геймдев-ринку від GameDev DOU. AIN.UA наводить основні цифри та факти звідти.

  • До топ-25 потрапили компанії, що працюють над власними продуктами, а також аутсорс та стартапи. Тут є як українські, так і міжнародні компанії. Не включали до рейтингу бізнеси, що займаються гемблінгом, додатками для казино та подібним, також туди не потрапили компанії, в яких працює менше ніж 75 людей.
  • Перша пʼятірка рейтингу не змінилася, це — Playrix, Room 8 Group, Plarium, Ubisoft та Gameloft. Повністю рейтинг топ-25 геймдев-компаній за кількістю людей у штаті виглядає таким чином:
Дані DOU
  • Загалом у 25 найбільших геймдев-компаніях працюють 8683 спеціалістів. З лютого по серпень поточного року їх кількість зменшилася на 4,3%, або 391 людину. Причому у більш ніж половини компаній в рейтингу ця динаміка — негативна. Серед основних причин для цього називають релокацію співробітників за кордон та природний відтік людей. 
  • Проте за останні пів року 9 студій показали зростання, й що примітно — це був не лише аутсорс. Чотири компанії займаються наданням сервісних послуг (iLogos Game Studios, Innovecs Games, Ulysses Graphics, Pingle Game Studio), а решта є продуктовими (GSC Game World, Fractured Byte, Frogwares, QS Games, Frag Lab).
  • Також за останні пів року компанії майже не відкривали нових офісів. Серед винятків: осередок компанії Plarium у Львові, офіс Frag Lab та представництво аутсорс-студії Kevuru Games у Польщі.
  • Серед міст, у яких працює найбільше спеціалістів цієї галузі, – Київ, де працює 2241 людина, також Львів, Дніпро і Харків.
  • Крім цього, автори дослідження запитали у компаній, скільки їхніх спеціалістів зараз служить в лавах ЗСУ, чи зберігають їм грошову компенсацію та в якому обсязі. Як і попереднього разу, більше як половина компаній мають до 10 фахівців в армії. Водночас 11 компаній повністю зберігають зарплату геймдев-спеціалістам, що служать.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук