Україна підписала міжнародну декларацію про безпеку використання ШІ — Мінцифра

Читати на RU

Україна підписала міжнародну декларацію, присвячену безпеці використання штучного інтелекту, повідомили в Мінцифрі.

  • Декларація з безпеки використання ШІ є міжнародним документом, який містить інформацію про всі останні дослідження в галузі штучного інтелекту, а також про потенційні ризики технології, як-от втрата контролю та потенційні негативні наслідки використання.,
  • Україні цей документ дозволить впроваджувати ШІ безпечно, в інтересах держави, бізнесу й громадян, та на рівні з іншими державами, стверджують в Міністерстві.
декларація про безпеку ШІ
« class=
Фото: Мінцифра
  • Підписав міжнародну декларацію з безпеки заступник голови відомства Георгій Дубинський. Підписання відбулося на наймасштабнішому саміті з безпеки ШІ — AI Safety Summit.
  • Крім України, декларацію підписали ще 29 країн, серед яких США, Австралія та країни ЄС, а також Китай, Саудівська Аравія, Південна Корея.

Раніше в Міністерстві цифрової трансформації розробили дорожню карту регулювання штучного інтелекту в Україні.

Його реалізація передбачає два етапи:

  • Перший (позазаконодавчий) має на меті надати бізнесу інструменти для підготовки до майбутнього регулювання ШІ. Від оцінки впливу технології на права людини — до підписання добровільних кодексів поведінки. Федоров також анонсував рекомендації та Білу книгу для відповідей на запитання про те, що робити просто зараз і на що очікувати в майбутньому.
  • Другий етап — ухвалення закону, аналогічного до європейського AI Аct. Це дасть змогу створити ідентичні правові режими з ЄС у сфері ШІ, спростити співпрацю з європейськими партнерами та залучити інвестиції.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук