Сема Бенкмена-Фріда звинуватили у шахрайстві. Йому світить до 110 років в’язниці

1
Читати на RU

Сема Бенкмена-Фріда звинуватили за сімома пунктами у шахрайстві з банківськими послугами, шахрайстві з цінними паперами та відмиванні грошей після того, як його криптобіржа FTX і хедж-фонд Alameda Research зазнали краху, повідомляє NBC News.

  • Звинувачення було винесено федеральним журі в Манхеттені, ввечері четверга, приблизно через чотири години після того, як почалося засідання. Суд відбувся саме через рік після того, як біржа FTX зазнала краху і практично стерла дані тисячі клієнтів.

Бенкмен-Фрід «здійснив одне з найбільших фінансових шахрайств в історії Америки», – заявив після винесення вироку прокурор США Південного округу Нью-Йорка Деміан Вільямс. «Індустрія криптовалют може бути новою; такі гравці, як Бенкмен-Фрід, можуть бути новими. Але цей вид шахрайства, такий вид корупції старий як час»,

— додав Вільямс.
  • Бенкману-Фріду загрожує до 110 років в’язниці. Остаточний вирок йому призначено на 28 березня, 2024.

Чому Сема Бенкмена-Фріда судять?

Раніше, AIN.UA розповідав історію горе-бізнесмена Сема Бенкмена-Фріда і те, як засновник FTX пройшов шлях від криптогенія до злочинця. За лаштунками доброзичливого 30-річного бізнесмена ховався маніпулятор і шахрай.

  • За словами людей, які зустрічалися і працювали з Семом, він був різким у висловлюваннях щодо закордонних регуляторів і демонстрував самовпевнений стиль у переговорах про покупку криптокомпаній. А за лаштунками FTX він використовував мільярди доларів клієнтів для фінансування ризикованих угод. Наприклад із Alameda Research, фірми цифрової валюти, яку він також заснував.
  • Попри це, стратегія у веденні переговорів та впевненість у собі дозволила залучити до криптобіржі мільярди доларів від великих інвесторів, які вбачали в Бенкмені-Фріді провидця, здатного вести світ цифрових валют до світлого майбутнього. За словами колишніх співробітників, дехто з FTX були стурбовані тим, що компанія розвивається надто швидко і розширюється в області, надто далекій від її основного бізнесу.
  • Зрештою, невміння керувати кризовими ситуаціями та тиск медіа через тоді ще ймовірне шахрайство, призвели до одного з найгучніших падінь бізнесу на крипторинку за всю його історію. Ще на початку 2022 року FTX оцінювалася в $32 млрд, а зараз компанія збанкрутіла.
Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук