GPT-4 Turbo, DALL-E 3 API та кастомні чат-боти — що презентували на OpenAI Devday

Читати на RU

Цього понеділка, 6 жовтня, компанія-автор чат-бота ChatGpt OpenAI провела свій перший івент для розробників. Подія була насичена новинами про продукти у сфері ШІ, включно з вдосконаленими моделями нових API, GPT-4 Turbo та можливістю створювати власні версії GPT. AIN.UA коротко переповідає, про що говорили на OpenAI Devday.

  • 100 мільйонів користувачів. За словами OpenAI, понад 100 мільйонів людей користуються їхнім чат-ботом щотижня. Крім того, компанія повідомила що понад 2 мільйонів розробників створюють технічні рішення через їхнє API.
  • GPT-4 Turbo. Компанія презентувала покращену версію відомої моделі GPT-4, яка матиме в чотири рази більше контекстне вікно (ліміт — 100 000 слів) і оновлений датасет до квітня 2023 року. Нова модель Turbo доступна в двох версіях: одна для аналізу тексту (ціна — $0,01/1000 вхідних токенів і $0,03/1000 вихідних токенів), а інша для розуміння тексту та зображень ($0,00765 за обробку зображення 1080×1080 пікселів).
  • Assistants API. OpenAI запустив нову API, що дозволить розробникам створювати власних помічників, — наприклад, для допомоги у створенні коду конкретно під їхню задачу.
  • DALL-E 3 API. Модель OpenAI для перетворення тексту в зображення, DALL-E 3, тепер доступна через API із вбудованими інструментами модерації. Норми виведення — від 1024×1024 до 1792×1024 у різних форматах. Ціна моделі — $0,04 за згенероване зображення.
  • Audio API. Також компанія запустила новий API для перетворення тексту в мову під назвою Audio API, який має шість голосів: Alloy, Echo, Fable, Onyx, Nova та Shimer. Цей API надає доступ до двох генеративних моделей AI і коштує $0,015 за 1000 символів.
  • Власні версії GPT. Крім нових розробок, OpenAI оголосив, що дозволить користувачам створювати власні версії GPT для розваг або з робочою метою. Кастомні версії чатботу створюватимуться промптами, без обов’язкового знання коду. Компанія також дозволяє корпоративним клієнтам створювати внутрішні GPT на основі бази знань компанії.
  • GPT Store. Компанія повідомила, що планує дозволити користувачам публікувати власні GPT на спеціальному маркетплейсі (аналог App Store та Google Play), що з’явиться пізніше цього місяця.

Також OpenAI анонсувала нову програму під назвою Copyright Shield, обіцяючи захистити компанії, які використовують ChatGPT, від претензій щодо авторських прав. Компанія заявила, що буде платити судові збори, якщо клієнти компанії зіткнуться з позовами щодо інтелектуальної власності контенту, створеного за допомогою інструментів OpenAI.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук