Власником компанії-розробника гри S.T.A.L.K.E.R. став Макс Кріппа (оновлено)

Читати на RU

В українській геймдев-компанії GSC Game World, широко відомій завдяки іграм S.T.A.L.K.E.R. та Cossacs, змінився власник. Новий кінцевий бенефіціар – Максим Кріппа. Раніше студією володів засновник студії Сергій Григорович, але його ім’я зникло з реєстрів. За даними Opendatabot, зміни відбулися 22 вересня 2023 року, повідомляє Forbes Ukraine.

  • Тепер єдиним власником української юрособи «ГСК Україна» вказана зареєстрована на Кіпрі GSC GAME WORLD GLOBAL LTD. Її кінцевим бенефіціаром є Кріппа Максим Володимирович. Він зазначений як громадянин України, але зареєстрований в ОАЕ.
  • ТОВ «ГСК Україна» (англійська назва GSC UKRAINE LLC) – нова компанія, яку зареєстрували 8 березня 2023 року. Її статутний капітал – 100 000 грн. З 21 вересня 2023 року компанією керує Ткаченко Катерина Володимирівна. 
  • Ані Кріппа, ані GSC Game World не коментували ситуацію публічно.

Хто такий Максим Кріппа

  • Максим Кріппа – колишній діловий партнер підприємця Макса Полякова (ексвласник американської ракетобудівної компанії Firefly Aerospace). Як писав Forbes, у 2012-му підприємці мали спільний бізнес у сфері гемблінгу. 
  • Портал GameDev DOU зазначає, що Кріппа загалом має стосунок до 22 компаній, зокрема, він володіє студією Maincast та кіберспортивною командою NAVI, а також може бути пов’язаним з беттінговою компанією GGBet та мережею казино «Вулкан».
  • Про те, що Кріппа є власником GSC Game World, ще в березні 2023 року розповів співзасновник студії Maincast Віталій Волочай.

Оновлення від 16 листопада: в коментарі ITC.UA компанія GSC Game World повідомила, що Кріппа дійсно є одним з інвесторів і співвласників компанії, але заперечила, що в його портфелі є беттингові та гемблінгові компанії.

«Наша співпраця почалася ще на початку 2020-го, тобто ніяких великих змін у нас не сталося і ми й надалі будемо розробляти ігри якими, як ми сподіваємося, можна буде пишатися. Просто зараз, через структуру угоди, подробиці якої знаходяться під NDA, це стало публічним. Григоровичі — це наші керівники, як і раніше. Євген [брат Сергія Григоровича, – ред.] — СEO компанії. У цьому плані все, як і було», – додали в компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук