ЗМІ: G5 Entertainment повертається на ринок рф через те, що там є гроші (Оновлено)

Читати на RU

Відома геймдев-компанія G5 Entertainment AB повертається на ринок росії після того, як пішла звідти через війну. Основна причина: цей ринок виріс у грошах. Про це із посиланням на внутрішній лист CEO компанії Влада Суглобова повідомляє GameDev DOU.

  • Після початку повномасштабного вторгнення G5 Entertainment засудила дії рф та заявляла про те, що полишає російський ринок. Але фактично продовжувала працювати на ньому через пів року після початку вторгнення.
  • 31 жовтня 2023 року GameDev DOU опублікував внутрішній лист CEO компанії до співробітників, де йдеться про повернення компанії на російський ринок через те, що він виріс у доларовому еквіваленті.

«Півтора року тому ми відключили апдейти та завантаження наших ігор у рф. Реальність така, що ринок рф у доларовому еквіваленті відтоді виріс. За нашими оцінками, з нього пішло приблизно 18% компаній, що працюють на Заході. Решта зайняла їхню частку. У поточній ситуації відсутності зростання наших ігор та великих нових хітів, на тлі слабкої динаміки ринку ігор загалом, ми не можемо ігнорувати ринки збуту. Ми позначили свою позицію, ми були відсутні на ринку протягом тривалого часу, але з огляду на реалії я вирішив повернути наші власні ігри на ринок рф для того, щоб отримати додатковий дохід, який допоможе нам стабілізувати ситуацію в компанії», — йдеться у листі.

  • G5 Entertainment входить до топ-25 геймдев-компаній в Україні. Станом на травень 2023 року в ній працювали 390 фахівців.
  • У 2001 році G5 заснували росіяни Влад Суглобов, Алєксандр Табунов та Сергєй Шульц. Вже в статусі лідера-розробника та паблішера ігор на ринку рф, в 2005 році вони продали частину акцій фондам Big Spread і CeptAndSult та зареєстрували у Швеції G5 Entertainment. На той момент компанія відмовилася від проєктів на ПК та зосередилася на розробці ігор для мобільних пристроїв. Зокрема, відомі такі її тайтли: The Secret SocietyVirtual CitySherlock та Jewels of the Wild West
  • За понад 20 років існування G5 вдалося стати міжнародною та відкрити офіси в п’яти країнах. Станом на кінець 2021 року в ігри паблішера щомісячно грали 6,7 млн ​​осіб, а квартальний виторг складав близько $29,3 млн.

Оновлення від 1 листопада: після публікації новини з редакцією AIN.UA сконтактували представники української геймдев-студії AB Games, видавцем гри Hidden City якої є G5 Entertainment, і повідомили, що засуджують їхні дії.

В AB Games заявили, що компанія як творець і власник авторських прав на гру Hidden City не оперує і не отримує доходи з ринків росії та білорусі, а з травня 2022-го, стверджують представники студії, гра була видалена з російських і білоруських сторів, за домовленістю з видавцем гри.

«Ми, українці, автори гри Hidden City, в яку грають мільйони гравців у всьому світу. Ми вигадали, розробили та багато років розвиваємо гру. Наша позиція проста і зрозуміла – ми не працюємо, не заробляємо та не хочемо мати жодних справ із країною-агресором, яка веде війну проти України та щодня вбиває українців. Це принципова позиція мене як власника компанії та кожного в AB Games. Так було з першого дня війни та залишиться назавжди», – заявив засновник AB Games Антон Большаков.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук