Windows презентував застосунок для iPhone, Mac та веб-браузерів

Корпорація Microsoft презентувала Windows App — застосунок для операційних систем iOS, iPadOS, macOS, інших ПК та навіть веббраузерів. Наразі він доступний лише обмеженому колу бізнесів у екосистемі Microsoft, однак все вказує на подальший запуск сервісу для усіх користувачів, повідомляє the Verge.

  • Додаток Windows App діє як центр для підключення і стримінгу хмарних копій системи Windows з віддаленого ПК, віртуального робочого столу Azure, Windows 365, Microsoft Dev Box і служб віддаленого робочого столу Microsoft.
Windows App скриншот
« class=
Зображення: Microsoft
  • Windows App може підтримувати одночасно кілька моніторів, гнучке налаштування роздільної здатності дисплея та масштабування, а також перетрансляцію периферійних пристроїв, зокрема вебкамер, принтерів і приладів зберігання даних.
  • Технологія застосунку, по суті, не нова. Найімовірніше, за словами the Verge, Windows App використовує попередню розробку — Windows 365. Microsoft вже мав схожі програми для віддаленого доступу до комп’ютерів. Наприклад, застосунок Remote Desktop Connection для Windows.
  • Однак незвичний для Microsoft брендинг застосунку Windows App може свідчити про наміри перенести Windows у хмару – повністю або частково.

Наразі Windows App доступна лише обмеженому колу бізнес-акаунтів Microsoft, але є ознаки того, що доступ зможуть отримати усі користувачі. Версія попереднього перегляду застосунку, без усього набору функцій, доступна усім, хто має акаунт у Microsoft.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук