Broadcom завершив купівлю VMware за $69 млрд

Розробник інтегральних мікросхем Broadcom завершив купівлю компанії-розробника програмного забезпечення VMware за $69 млрд. Угода стала однією з найбільших на ринку мікрочипів за всю історію. Вона дозволить розширити напрями бізнесу для Broadcom за межами виробництва чипів.

  • Тепер Broadcom зосередиться на тому, щоб дозволити своїм корпоративним клієнтам створювати та модернізувати свої приватні та гібридні хмарні середовища.
  • По суті, Broadcom інвестує у VMware Cloud Foundation — стек програмного забезпечення, який служить основою приватних і гібридних хмар.
  • Додатково до зазначеної інвестиції, VMware надасть Broadcom до великого каталогу послуг для модернізації та оптимізації хмарних і периферійних середовищ, включно з VMware Tanzu, VMware Software-Defined Edge, а також сервісами Application Networking (Load Balancing) і Advanced Security.

Вперше про угоду оголосили в травні 2022 року. Відтоді дату її закриття переносили тричі у зв’язку із жорсткою регулятивною перевіркою у країнах світу.

Інвестори компаній боялися, що угода зірветься через інформацію про зростання напруги у відносинах між США та Китаєм, яка, за даними Reuters, посилилася через запровадження адміністрацією Байдена жорсткішого контролю над експортом високопродуктивних чипів до Китаю.

Однак 21 листопада Китай все ж схвалив угоду, однак, з додатковими обмежувальними умовами.

Раніше, VMware належала Майклу Деллу. Його компанія Dell придбала VMware у 2016 році за $67 млрд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук