Працівники заводу Tesla в Техасі повідомили про травми – у 2022 році постраждав кожен 21 працівник

Читати на RU

Поки компанія Tesla готується до поставок Cybertruck клієнтам, працівники заводу Gigafactory в Остіні, штат Техас, де будують ці електричні пікапи, повідомляють про напади роботів, вибух ливарної машини та інші травми. Про це пише The Information.

  • Згідно зі звітами, які Tesla подає до Управління з охорони праці США (OSHA), у 2022 році на заводі Gigafactory постраждав кожен 21 працівник.
  • У 2021 стався інцидент за участі інженера, який підійшов до нібито вимкненої руки робота, але вона, виконуючи запрограмовані рухи, вчепилася в чоловіка та притисла його до стіни. За свідченнями очевидця, у співробітника виробництва текла кров зі спини та рук. Зупинити роботизовану руку вдалося лише натиснув кнопку аварійної зупинки.
  • У серпні 2022 року один із працівників заводу потрапив під візок та втратив можливість працювати на 127 днів. За кілька днів інший співробітник не працював 85 днів через отриману на виробництві травму голови.
  • Взимку один із працівників отримав струс мозку після вибуху в зоні лиття металу, який був спричинений випадковим потраплянням води в прес машину з розплавленим алюмінієм.
  • У червні підрядники, які встановлювали металеві решітки для пішохідних доріжок на заводі, впали на землю через відсутність засобів захисту. Частина металевої доріжки впала на них, спричинивши переломи та пробивши легеню одного із чоловіків. OSHA перевірила цей інцидент і оштрафувала підрядників.

Завод Tesla Gigafactory Tesla в Остіні був відкритий у квітні 2022 року, за два роки після анонсу будівництва у 2020 році.

Нагадуємо, що минулого тижня клієнти компанії Tesla, які передзамовили нову модель Cybertruck, почали отримувати умови продажу автівки перед запуском продажів 30 листопада. Згідно з умовами, власники не зможуть перепродавати авто впродовж першого року після доставки. Інакше компанія Ілона Маска подаватиме до суду, вимагаючи $50 000 компенсації.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук