Український Інститут та Bickerstaff.932 розробили ШІ-проєкт для моніторингу геноцидної риторики

Український Інститут та креативна агенція Bickerstaff.932 розробили ШІ-проєкт для моніторингу геноцидної риторики – Genocide Speech Monitor. Завдяки йому можна аналізувати рівень геноцидної риторики у публічних висловлюваннях лідерів різних країн.

  • Інструмент повністю безкоштовний і доступний для використання в усіх країнах світу.
  • Сайт дозволяє проаналізувати на рівень геноцидної риторики будь-яке висловлювання довжиною до 12 000 слів, наприклад, промову чи публічне висловлювання лідерів країн.
  • Надалі планується розширення його функцій, аби штучний інтелект міг у режимі реального часу аналізувати публічну інформацію з відкритих джерел та виявляти геноцидну риторику в публічних виступах.

Проєкт запустили до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та штучного масового голоду 1921-1923 років в Україні.

«Вшановуючи 90-і роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні, ми розповідаємо світові правду про цю трагедію, її передумови та наслідки. Геноцид не трапляється раптово, це спланований і послідовний терор, який супроводжується геноцидною риторикою його ідеологів. Ми створили Genocide Speech Monitor — практичний інструмент для іноземних аудиторій, який дозволяє відстежувати таку риторику як у контексті Голодомору, так і подій сьогодення»,

— розповідає Володимир Шейко, Генеральний директор Українського інституту.

Інформаційний проєкт розробив Український інститут у співпраці з Українським інститутом національної памʼяті, Національним музеєм Голодомору-геноциду та креативною агенцією Bickerstaff.932.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук