Tesla офіційно почала поставки Cybertruck та розкрила ціни на електропікапи

Увечері 30 листопада компанія Tesla оголосила ціни на електричні пікапи Cybertruck та передала перші автомобілі обраній групі клієнтів. Це відбулося в межах Tesla Cybertruck delivery event, пише TechCrunch.

Перші одиниці Cybertruck отримали співзасновник Reddit і засновник венчурного фонду Seven Seven Six Алексіс Оганян та генеральний директор Trousdale Ventures Філіп Сарофім.

Cybertruck від Tesla буде доступний у трьох конфігураціях

  • Повнопривідний пікап має орієнтовний запас ходу в 550 км та максимальну швидкість 180 км/год. Він коштує від $79 990.
  • Найдешевша задньопривідна модель матиме запас ходу 402 км та швидкість прискорення від нуля до 95 км/год. за 6,9 секунди. Вона не вийде до 2025 року та коштуватиме $60 990.
  • Найдорожчий варіант, Cyberbeast коштуватиме $99 990. Він має 514 км запасу ходу й потужність у 845 кінських сил, яка може розганятися від 0 до 96 км/год. за 2,6 секунди та розвивати максимальну швидкість 209 км/год.
  • Cyberbeast і повнопривідна модель мають заявлену тягову силу майже 5000 кг.
  • Tesla також збирається запропонувати пристрій, який збільшить запас ходу повнопривідної версії приблизно до 750 км, а Cyberbeast — до понад 700 км. Подробиці та ціна поки не відомі.
  • Також стали відомі перші подробиці інтер’єру Cybertruck. Всередині міститься 18,5-дюймовий сенсорний екран спереду та 9,4-дюймовий сенсорний екран ззаду.
  • Також Cybertruck оснащений звуковою системою з 15 динаміками, серед них два виділених сабвуфери та розподілені підсилювачі звуку.

Оголошена вартість значно відрізняється від заявленої на дебютній презентації Cybertruck у 2019 році. Тоді Tesla планувала продавати найдешевшу версію за $39 900.

Ілон Маск сподівається, що новий електромобіль буде добре продаватися, а виробництво сягне чверті мільйона одиниць щорічно до 2025-го. Згідно з умовами, власники не зможуть перепродавати авто протягом першого року після доставки. Інакше компанія Ілона Маска подаватиме до суду, вимагаючи $50 000 компенсації.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук