Нова ера чат-ботів: Google випустив ШІ-модель Gemini

Google оголосила про запуск моделі штучного інтелекту Gemini, яка стане основою оновленого чат-бота Bard, кинувши таким чином виклик конкурентам, включно з ChatGPT від OpenAI. Про це пише The Verge.

  • Gemini Pro, середня версія з трьох варіантів моделі, вже зараз доступна для англомовних користувачів зі 170 країн. Проте Google обіцяє, що найближчим часом Gemini з’явиться в інших країнах та з більшою кількістю мов.
  • Можливості цієї моделі дозволяють Bard виконувати звичні завдання швидко та ефективно – підсумовувати інформацію, генерувати ідеї та краще писати тексти.
  • «Найлегша» версія моделі – Nano, призначена для автономної роботи на пристроях з Android. Найпотужніша версія – Ultra, в основному призначена для використання в центрах обробки даних та інтеграції з корпоративними застосунками.

Наразі Bard залишається просто чат-ботом: ви пишете, а він вам відповідає. Але незабаром з’явиться нова версія. Наступного року Google планує запуск Bard Advanced, який працюватиме на базі Gemini Ultra. Ця багатомодульна модель не тільки оброблятиме текст, але й зможе створювати зображення, аудіо та відео.

Згідно з рекламними відео, Gemini, наприклад, зможе допомогти дітям з домашнім завданням, а також полегшити життя батькам, які не завжди можуть згадати, як розв’язувати математичні задачки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук