Застосунок bird планують запустити для Android — на які оновлення ще чекати

Застосунок для оренди квартир bird наразі доступний лише користувачам iOS, однак його також планують запустити для Android. Про це засновник bird Арсеній Фещенко розповів у інтерв’ю AIN.UA.

«Зараз у нас топовий запит від користувачів — це застосунок для Android. Напевне, це найголовніше питання з першого року існування bird. Ми однозначно хочемо запуститись на Android. Поки не називаю конкретну дату», – каже Фещенко.

Також у планах — створення продукту, який допомагає шукати квартиру «за тебе». Йдеться про розумний помічник, який сам «розумітиме», що шукає людина та видаватиме релевантні результати. Втілити це рішення допоможе широка експертиза в дизайні та ML-команда застосунку.

«Ми хочемо зробити так, щоб застосунок не просто показував рекомендовані штучним інтелектом варіанти квартир, а уточнював, питав, розумів, чому ця квартира підходить, а ця — ні. Щоб він діяв, як людина, яка професійно допомагає зняти квартиру», — пояснює Арсеній Фещенко.

За його словами, переглядати мапу з тисячами оголошень, нехай і з фільтрами, доволі важко. Тому команда bird планує зробити так, аби алгоритми самостійно прибирав найгірші результати та вказував на найкращі. Зокрема йдеться про підказки щодо квартир в інших районах, які потенційно можуть зацікавити користувача, якщо варіантів для оренди в бажаному районі немає.

Крім того, bird продовжить роботу над запусками в інших містах, зокрема – у Варшаві та Берліні. Однак очікувати на це найближчим часом не варто, конкретні дати поки не відомі. Також команда працює над вирішенням проблеми, за якої деякі квартири не потрапляють на мапу з невідомих причин.

«Це, мабуть, одна з найважливіших наших задач. Якщо ми не будемо показувати абсолютно всі оголошення, то наш застосунок уже стає не таким цінним», – додає Фещенко.

bird — це внутрішній стартап компанії ЛУН, який з’явився в App Store у грудні 2018 року. Головні «фішки»: детальна 3D-карта, на якій підсвічуються будинки з помешканнями, що здаються в оренду, а також bird AI, рішення на основі штучного інтелекту для персоналізованих рекомендацій квартир і для боротьби з фейковими оголошеннями.

2022 року команда bird запустила аналогічний застосунок у Лондоні. Там він працює під назвою birb. Британський продукт отримав функції, яких на той час не було в київській версії — пізніше розробники перенесли їх до bird.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук