NASA показало відео кота з далекого космосу за допомогою лазера

NASA передало високоякісне відео кота на Землю з найглибших просторів космосу, пише BBC. 15-секундний ролик з котом на ім’я Тейтерс був відправлений за допомогою лазера, і, відповідно, показує його полювання за променем лазера.

Ця червона цятка пролетіла майже 31 мільйон кілометрів – це у 80 разів більше, ніж відстань від Землі до Місяця.

Навіщо NASA це робило?

  • Вони перевіряють нову технологію лазерного зв’язку, яка в майбутньому може покращити передачу даних з найвіддаленіших куточків Сонячної системи.
  • Cам Тейтерс залишився на Землі — він живе у співробітника лабораторії реактивного руху NASA (JPL) у Каліфорнії. Відеоролик був завантажений на космічний апарат, запущений за допомогою ракети Falcon Heavy від SpaceX 13 жовтня, а транслювався 11 грудня.
  • Відео прийняв телескоп Хейла в обсерваторії Паломар, а потім його передали у JPL у Каліфорнію, де відео показали в прямому ефірі. Цікаво, що з’єднання між обсерваторією Паломар і JPL виявилося повільнішим, ніж лазерний сигнал із космосу.

А ось і саме відео:

Це випробування стало частиною Deep Space Optical Communications (DSOC) – місії космічного агентства, спрямованої на покращення зв’язку на відстані більшій, ніж між Землею та Місяцем.

Місія DSOC досліджує технології, які можуть передавати більше даних із глибин космосу на Землю, оскільки радіохвилі не справляються з обсягом інформації, необхідним для передачі великої кількості зображень та відео високої якості на великі відстані.

Раніше NASA успішно посадило капсулу зі зразком астероїда Бенну, в рамках важливої місії для вивчення Сонячної системи та глибокого космосу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук