Податкова у 2024 році перевірить понад 3,2 тисячі бізнесів

У 2024 році Державна податкова служба (ДПС) запланувала 3242 перевірки бізнесу, як компаній (2328 перевірки), так і фізичних осіб – підприємців (914 перевірок), йдеться в аналізі Опендатабот на основі даних ДПС.

  • Більш ніж у половині випадків відбудуться документальні перевірки компаній.
  • Найчастіше податківці навідуватимуться до бізнесу в Києві, а найбільш популярною галуззю для перевірок компаній стане гуртова торгівля.
  • Кількість запланованих перевірок цьогоріч буде на 19% менше, ніж 2023 року.

У переважній більшості (61,6%) податківці перевірятимуть документи компаній. У 28% випадків ДПС завітає до ФОПів. Водночас перевірок бізнесів, у яких є питання по військовому збору та ЄСВ, поменшає удвічі у порівнянні до 2023 року — до 156 компаній, зазначають аналітики. Перевірки у фінансових компаній-нерезидентів складають лише 5% плану. 

Джерело: Опендатабот

Згідно з даними Опендатабот, найбільше перевірок компаній припадає на Київ — 590, на другому місці Дніпропетровщина — 205 перевірок, третє місце за Львівщиною — 156.

Найчастіше перевірятимуть бізнеси, що працюють у сфері гуртової торгівлі — на них припадає аж 22% від загальної кількості перевірок компаній. 14,8% перевірок припаде на бізнеси у сфері сільського господарства та мисливства. Замикає топ перевірка роботи бізнесів у сфері роздрібної торгівлі — 6,9%.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук