Кількість кібератак в Україні зросла на 62% у 2023 році

Упродовж 2023 року українські аналітики безпеки зафіксували та обробили 1105 кіберінцидентів, повідомляє Держспецзв’язку. Це на 62,5% більше, ніж у 2022 році.

  • Система, що використовується для моніторингу та аналізу кіберзагроз, виявила 133 млн підозрілих подій та 148 000 критичних інцидентів. Загалом опрацьовано приблизно 18 млрд подій.
  • До системи виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки упродовж року під’єднали 24 нових об’єкти з різних секторів, зокрема урядового (22), енергетичного (1) та військового (1).
  • Серед автономних систем, які найчастіше використовувалися для атак, були Google, Hurricane, Google-Cloud-Platform, Cloudflarenet та DigitalOcean-ASN.
  • Найчастіше кіберзлочинці використовували шкідливі програми сімейств SmokeLoader, Agent Tesla, Snake Keylogger, Remcos та Formbook.

Наприкінці 2023 року у роботі найбільшого мобільного оператора України «Київстар» стався масштабний збій через хакерську атаку. Над відновленням роботи мережі фахівці працювали понад добу, а 100% послуг вдалося поновити за більш ніж тиждень. Кібератака на «Київстар» зруйнувала приблизно 40% інфраструктури компанії – сильно постраждав прошарок мережі. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук