Apple вперше за 13 років обігнала Samsung на світовому ринку смартфонів

Apple обійшла Samsung і вперше з 2010 року посіла перше місце на світовому ринку смартфонів за підсумками 2023 року. Зміна лідера відбулася завдяки рекордно високій частці ринку для Apple. Попри загальне падіння ринку на 3,2%, про що свідчить 1,17 млрд проданих смартфонів за рік, дані Міжнародної корпорації даних (IDC) вказують на швидке відновлення вже у 2024 році.

Четвертий квартал 2023 року продемонстрував зростання на 8,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та 326,1 млн проданих смартфонів, що перевищило прогнозований зріст у 7,3%.

У другій половині 2023 року спостерігалося активне збільшення продажів бюджетних Android-пристроїв, таких як Transsion і Xiaomi, завдяки швидкому зростанню ринків, що розвиваються, проте головним переможцем явно стала Apple.

Компанії вдалося стати лідером попри конкуренцію з боку Huawei у Китаї, її найбільшому ринку.

«Загальна зміна розстановки сил на вершині ринку додатково підкреслює гостроту конкуренції на ринку смартфонів», – зазначає Райан Рейт, віцепрезидент IDC з мобільних технологій та пристроїв для споживачів. «Звісно, Apple відіграла певну роль у падінні Samsung, але загалом екосистема Android диверсифікується. Huawei повертається та швидко просувається в Китаї. Бренди, як OnePlus, Honor, Google та інші, випускають дуже конкурентоспроможні пристрої у нижній частині преміального сегмента. Зростає популярність складаних смартфонів та обговорень використання штучного інтелекту на смартфонах. Загалом, ринок смартфонів очікує дуже цікавий період».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук